De Sysselt
De Sysselt GL&K

Boswerkzaamheden Sysselt

Natuur en milieu Deel je nieuws

EDE – Vanaf de derde week van januari 2020 wordt gewerkt in diverse bospercelen van natuurgebied De Sysselt. Tijdens een dunning haalt beheerder Geldersch Landschap & Kasteelen zorgvuldig geselecteerde bomen weg ten gunste van andere bomen. Door periodiek uit te dunnen ontstaat een vitaal bos met diverse boomsoorten en bomen van verschillende leeftijden, waar wij en toekomstige generaties van kunnen genieten.

Bomen met een rechte onderstam en goed ontwikkelde kroon krijgen de ruimte. Bomen met nestholten en andere specifieke natuurwaarden worden om die reden behouden. Deze zogenoemde toekomstbomen zijn te herkennen aan de blauwe stip. Het geoogste hout krijgt een duurzame bestemming. Tak- en tophout blijft in het bos achter als voedingsbodem voor het nieuwe bos.

Wandeling
Om nadere toelichting te geven op het bosbeheer en vragen te beantwoorden, houden medewerkers van Geldersch Landschap & Kasteelen een informatieve wandeling in de Sysselt op zaterdag 11 januari 2020 van 10.00 – 11.00 uur. Vertrek is vanaf de parkeerplaats P-Veluwe aan de nieuwe Nieuwe Kazernelaan te Ede.
Meer weten over het bosbeheer?
Op www.glk.nl/bosbeheer staat uitgebreide informatie.
 

advertentie
advertentie