Winnend ontwerp - Tuin van de toekomst
Winnend ontwerp - Tuin van de toekomst N.v.t.

Gorinchemse wint ontwerpwedstrijd 'Tuin van de Toekomst'

Natuur en milieu Deel je nieuws

Babette van den Brink (35) uit Gorinchem is de gelukkige prijswinnares van de tuinontwerpwedstrijd 'Tuin van de toekomst'. Deze wedstrijd is uitgeschreven door de organisatie van Tuinidee, de grootste tuinbeurs van Nederland, die jaarlijks 25.000 bezoekers trekt.

Alle studenten van de OntwerpAcedemie, een gespecialiseerde opleiding van Tuinarchitectuur in Boskoop en Utrecht, konden meedoen. Door velen werd er nagedacht over duurzaamheid.

'Het is ongelooflijk om deze prijs nu al te winnen. In september 2019 ben ik pas gestart met de opleiding tuinarchitectuur. Het is echt onwerkelijk om volgende week al in mijn zelf ontworpen tuin rond te kunnen lopen', aldus Babette van den Brink. 'In mijn ontwerp heb ik nagedacht over de toekomst en ik denk dat we in ons gehaaste bestaan weer terug gaan naar de basis en op kleine schaal zelf onze gewassen gaan verbouwen. Zo zijn we bewuster van de seizoenen en zetten we de tijd even stil. In de moderne kas die gekoppeld is aan een overkapping met buitenkeuken kun je actief aan de slag gaan en relaxen. We kunnen zo meer buiten leven, volledig omringd door de natuur'.

Tuinidee vindt plaats van 13 t/m februari 2020 in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Je ontdekt er de laatste trends en innovaties, kunt meedoen aan unieke workshops en praten met experts op elk gebied. De tuin van Babette van den Brink is te bezoeken in Hal1.

 

 

 

 

 

 

 

advertentie