Groei en Bloei geeft een lezing over klimaatverandering en toekomstig tuinieren
Groei en Bloei geeft een lezing over klimaatverandering en toekomstig tuinieren Ida Samplonius

Online-lezing Groei en Bloei over klimaatverandering en toekomstig tuinieren

15 april 2021 om 18:59 Natuur en milieu

GORINCHEM Landschapsarchitect Jeroen Klerks geeft maandagavond 26 april voor Groei en Bloei Gorinchem de online-lezing ‘Klimaatveranderingen en toekomstig tuinieren’.

Het klimaat verandert, In de volksmond hoor je mensen klagen over meer regen, de zon schijnt vaker, het wordt steeds droger, de aarde warmt op. Maar kloppen die uitspraken en wat betekent dit voor onze tuinen en omgeving?

Jeroen Klerks vertelt over de gevolgen van de pieken en extremen in ons klimaat. Kunnen we anticiperen op wateroverlast en droogte? Behalve met extremer weer krijgen we ook te maken met nieuwe uitdagingen. Uitheemse insecten rukken op in onze omgeving en exoten groeien door de extreme warmte juist explosief. Er is onvoldoende kennis van deze  nieuwkomers en het ontbreekt aan adequate bestrijdingsmiddelen. Bestrijding is ook lastig, omdat de bijbehorende wetgeving traag op gang komt.

Moeten we leren leven met deze veranderingen of kunnen wij onze tuinen wapenen tegen de veranderende omstandigheden. In deze lezing krijgt u tips van de laatste technieken om in onze tuin op kleine schaal water vast te houden. Aanvang is 20.00 uur. De lezing is via Zoom te volgen. De link hiervoor volgt in een nieuwsbrief. Aanmelding is pas definitief als op de link in de bevestigingsmail geklikt is.

advertentie
advertentie