Boerderij & Erf houdt maandag een informatieavond over verduurzaming van oude boerderijen
Boerderij & Erf houdt maandag een informatieavond over verduurzaming van oude boerderijen Boerderij & Erf

Infoavond over verduurzaming

Natuur en milieu Duurzaam Gorinchem

GIESSENBURG Voor eigenaren van een boerderij en/of monument die stappen willen maken in het verduurzamen van hun woning organiseert de gemeente Molenlanden in samenwerking met Stichting Boerderij en Erf een informatieavond op maandag 25 april. Ook de gemeente Vijfheerenlanden en Krimpenerwaard nemen deel aan de avond.


Verduurzamen van een boerderij of monument vraagt om zorgvuldigheid en maatwerk. Om woningeigenaren hierbij te helpen wordt, in navolging van de succesvolle Boerderij- en Monumentenroute van oktober vorig jaar, deze informatiebijeenkomst gehouden.


Op de avond komen deskundige sprekers met kennis van zaken. Zo spreken Geert Crombrink, adviseur Monumenten en Bouwhistorie van Lakerveld Ingenieurs- en architectuurbureau en Piet den Hertog, adviseur van Bureau Helsdingen en voorzitter van de adviescommissie omgevingskwaliteit Molenlanden. Er wordt onder andere een stappenplan gepresenteerd en verschillende maatregelen en financieringsmogelijkheden worden toegelicht. Tevens is Caroline Vreugdenhil van de Energie Coöperatie Molenlanden aanwezig die ingaat op de mogelijkheden van zonnepanelen op andermans dak.


Alle inwoners die plannen hebben voor het verduurzamen van hun boerderij en/of monument, zijn vanaf 19.00 uur welkom in Zalen en Partycentrum De Til aan de Breestraat 1 in Giessenburg. Vanaf dat tijdstip is de informatiemarkt geopend, waar verschillende organisaties én bewoners die zelf hun woning hebben verduurzaamd, aanwezig zijn. Om 19.30 uur geeft wethouder duurzaamheid Teunis Jacob Slob het startsein voor de informatieavond. Meer info www.molenlanden.nl/duurzaam-molenlanden.

advertentie