Afbeelding
natuurcentrum Gorinchem

Vier de natuur tijdens Fête de la nature in het Natuurcentrum

18 augustus 2022 om 19:27 Natuur en milieu

GORINCHEM Het Natuurcentrum Gorinchem viert de natuur met Fête de la Nature. op 2, 3 en 4 september. Met schemerfluisteringen, schoonheden van de nacht, yoga tussen de vogels, tekenen met takken en een meditatieve wandeling. Aanmelden voor activiteiten kan via  educatie@ncgorcum.nl

Vrijdag 2 september om 17:00 uur wordt Fête de la Nature geopend met een toelichting op de expositie van Annet Eikelboom. Haar kleurrijke natuurfoto’s hangen in het restaurant en de Fonteinzaal. Vanaf 17:00 uur ontvangen we u met een feestelijk hapje en drankje en om 17:30 uur geeft Annet een presentatie over haar werk. Om 20:00 uur beginnen de Schemerfluisteringen; laat u door een gids over het terrein van het Natuurcentrum leiden en leg uw oor te luisteren bij de Verhalenvertellers. Verbaas u over de mysteries van de Natuur. Aansluitend om 21.30 maakt u kennis met de Schoonheden van de Nacht, als Nieck Anderliesten u de geheimzinnige geluiden laat horen van de vleermuizen. Ontdek de wereld van de Ruige Dwergvleermuis en vele anderen. (Toegang avondprogramma is vijf euro)

MODDERFIGUREN Begin zaterdag 3 september gezond met yoga tussen de vogels. Constance Kerkhoff geeft van 10:00 tot 11:00 uur een yogales op het dak van het Natuurcentrum met aansluitend een vitaal ontbijtje van de Vitamine kantine (kosten yoga + ontbijt vijftien euro). Als het regent vindt de yoga in de Torenzaal plaats. Vanaf 15:00 uur presenteert het Natuuratelier haar najaarsprogramma. Docenten geven kleine demonstraties van hun lessen. Meedoen aan een intro workshop kan ook; om 16.00 starten 2 workshops: Tekenen met takken voor volwassenen door Ineke Hagen en kinderen kunnen met Esther Dijkstra Modderfiguren maken. (Toegang voor de workshops is vijf euro)

ONTBIJT Op zondag 4 september vanaf 10:00 uur kunnen bezoekers meedoen aan een meditatieve wandeling met Iris Keasberry. Deze ontspannen wandeling doet deelnemers met verwondering en blijdschap naar de bloemen in het stadspark van Gorinchem én ziczelf kijken. Terug in het Natuurcentrum staat een heerlijk gezond ontbijtje klaar van de Vitaminekantine. (Kosten wandelmeditatie en ontbijt zijn vijftien euro).

advertentie
advertentie