Bewoners helpen mee bij World Clean Up Day
Bewoners helpen mee bij World Clean Up Day Harrie Woudstra

Bewoners Willem-Alexanderflat en ASVZ samen tegen zwerfvuil

17 september 2023 om 14:38 Natuur en milieu

GORINCHEM Burgerinitiatief Schoon Gorinchem kijkt tevreden terug op de schoonmaakactie rond de Willem-Alexanderflat in de Gildenwijk op de World Cleanup Day, zaterdag 16 september. Het resultaat is méér dan een schone straat.

Buren uit de flat maakten kennis met elkaar; bewoners van het ASZV-huis maakten kennis met hun overburen uit de flat; bewoners van de flat namen een kijkje in het mooie nieuwe ASVZ-huis; gezamenlijk werd de woonomgeving opgefrist. Het mooie weer, het gezellige terras voor het ASVZ-huis, en de koffie met vestingkoekjes droegen bij aan een gezellige ochtend.


De vrijwilligers van Schoon Gorinchem kozen de Willem-Alexanderflat als plek voor hun schoonmaakactie omdat de bewoners lange tijd te maken hadden met de ongemakken van de renovatie van hun woningen. Schoon Gorinchem bindt de strijd aan met zwerfvuil, maar wilde hier meer: nieuwe planten in de bloembakken; beplanting rond de lantaarnpalen; verwijdering van onkruid tussen de bestrating; betrokkenheid van bewoners. Hiervoor zocht en kreeg Schoon Gorinchem medewerking van woningcoöperatie Poort 6, de gemeente, reinigingsdienst Waardlanden, Avres groenvoorziening, en woonvoorziening ASVZ locatie Wijnkoperstraat..

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie