Toekomstige bewoners leggen samen met directeur-bestuurder Marije Buursink de eerste steen van hun nieuwe woning.
Toekomstige bewoners leggen samen met directeur-bestuurder Marije Buursink de eerste steen van hun nieuwe woning. Poort6

Nieuwe huurders leggen eerste steen Irenelaan

Nieuwbouw Deel je nieuws

Dinsdag 3 september was een bijzondere dag voor de toekomstige bewoners van de nieuwbouwwoningen van Poort6 in Dalem. Samen metselden zij de officiële eerste stenen van hun nieuwe woning. “We vinden het belangrijk om mijlpalen van het project met de toekomstige huurders te vieren. We bouwen hier namelijk aan hun nieuwe thuis. Een plek waar onze huurders nieuwe herinneringen gaan creëren. Daar starten we graag al mee tijdens het bouwproces”, aldus Marije Buursink, directeur-bestuurder Poort6.

Naast het leggen van de eerste steen, was de bijeenkomst vooral ook bedoeld als kennismaking. Marije Buursink: “De meeste huurders konden bij de eerste steenlegging aanwezig zijn. Het was daardoor voor hen een mooi moment om alvast kennis te maken met hun nieuwe buren en de buurt. En natuurlijk om de vorderingen te zien van de bouw van hun nieuwe thuis. Na de eerste steenlegging namen we daarom een kijkje in een van de woningen. De middag sloten we gezamenlijk af in het tegenovergelegen buurthuis van buurtvereniging St. Floris. Het was mooi om te zien hoe huurders meteen in gesprek waren met elkaar. Dat hoort ook bij een fijn thuis; prettig contact met de buren.”

Voortgang
Poort6 bouwt samen met BM Wonen BV zes gasloze eengezinswoningen aan de Irenelaan. De nieuwe huurders van alle zes de woningen zijn inmiddels bekend. Met het oog op een duurzame toekomst komt in iedere woning een warmtepomp en op de begane grond vloerverwarming. Daarnaast worden de woningen goed geïsoleerd en komen op het dak van iedere woning negen zonnepanelen. Naar verwachting zijn de woningen in december, voor de Kerst, gereed en ontvangen de nieuwe huurders hun sleutels.

advertentie