In de wijk Hoog Dalem worden in totaal zo'n 1400 woningen gebouwd
In de wijk Hoog Dalem worden in totaal zo'n 1400 woningen gebouwd Stad Gorinchem

Wonen aan de Bandelier of Mineur

15 juli 2020 om 09:03 Nieuwbouw

GORINCHEM – De gemeente Gorinchem heeft voor de laatste fase van de nieuwbouwwijk Hoog Dalem nieuwe straatnamen gekozen. Net als in de deelgebieden de Eilanden en de Donken hebben alle namen in Het Lint een militaire herkomst.

Woon je in het deelgebied de Eilanden nog aan straten zoals Kolonel, Generaal, Schildwacht of Huzaar, voor de derde fase is gekozen voor militaire functies en wapens. Het gaat om het middengebied de Lint in de wijk Hoog Dalem. Als wapennamen is gekozen voor straatnamen zoals Sabel, Degen, Rapier, Musket, Walbus, Haakbus, Snaphaan en Patroon. Andere militaire namen zijn Kruithoorn, Schanskorf en Bandelier. Als militaire functies zijn ook namen zoals Sappeur, Pionier en Mineur vastgesteld.

De Hoog Dalemseweg is straks de enige straat zonder militaire betekenis. De militaire straatnamen verwijzen naar de Hollandse Waterlinie. De vier rotondes in Hoog Dalem krijgen als naam Pommel, Torenfortplein, Kolf en Inundatieveld. Het deelgebied Het Lint is de laatste fase van Hoog Dalem. In september start de bouw van de derde fase van het deelgebied de Eilanden, het gaat in totaal om 65 woningen. Het vierde deelgebied Het Lint is nog niet ontwikkeling. In de gehele wijk Hoog Dalem worden in totaal 1400 woningen gebouwd.

advertentie
advertentie