Afbeelding

Afsluiting project Zieke Docenten op de Poorter

Onderwijs

[GORINCHEM] ,,Wat een fijne school, wat een fijne sfeer, ik moet bekennen dat ik verliefd ben geworden op Daltonschool de Poorter”, zegt Saskia Kettelerij. Met een ware liefdesbrief startte Saskia de afronding van het project waaraan ze samen met Georgios Lazakis een half jaar op de Poorter heeft gewerkt.

Deze Zieke Docenten (lees: coole, toffe docenten) hebben met alle groepen gewerkt. Ook al waren de ‘echte’ juffen en meesters niet afwezig door ziekte, door kunst in te zetten als middel tot verbinding binnen de school hebben kinderen en leerkrachten genoten van prachtige sessies. Tijdens deze sessies vonden activiteiten plaats als black-out poetry, rappen, dansen, een podcast maken, theater en popart zelfportretten. Het was wederzijds gewoon genieten. En dat zagen ouders en kinderen tijdens deze afronding. 

Kunstenaar Saskia’s woorden zijn eigenlijk op vele betrokkenen van toepassing. ,,Ik voelde me veilig, iedereen maakte op een eerlijke manier contact en ik vertrouw jullie. Vaak heb ik jullie strijders genoemd. Ik zie je, hoor je en voel je. Je helpt elkaar omhoog. Dat is power en dat is respect. I love you De Poorter!”

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie