Afbeelding
BDU Media
Ingezonden

Paasbrunch in Geofort

1 april 2024 om 14:39 Opinie

Het was leuk in Geofort met de Paasbrunch. Een leuke familiedag liep uit op een gezellig weekend met familie die proberen elkaar 1 keer per jaar met aanhang en kinderen te ontmoeten. Dat deden we dit jaar in Geofort. Het weer zat mee en het bleef tot ver in de middag droog.

De brunch was een buffet met erg sterke koffie en voldoende keuze voor de kleine en grote mens. Voor ieder wat wils.Tijdens de 2 uur durende brunch kon je meedoen met workshops en voor de kleine mensjes was er een gezellige Paashaas die eieren verstopte voor de kinderen

Het volgende tafereel gebeurde voor mijn ogen. De kinderen mochten de eitjes gaan zoeken in het gras .De papa’s en mama’s dromden zich ineens tussen de zoekende kindjes en stortten zich op de chocolade-eitjes omdat ze bang waren dat hun lieftallige kindje te kort aan eitjes zou hebben. Ik zag een meisje haar bakje eitjes laten vallen en voordat ze haar bakje met eitjes kon oprapen hadden grote volwassen “ouders “ zich al te goed gedaan aan die over de grond rollende eitjes . Het meisje moest huilen omdat men haar niet hielp met het oprapen van de eitjes, maar de eitjes in hun eigen zakken stopten terwijl hun bakje wat al veel te vol was ook meesjouwden in een meegenomen rugtas.

Ook een jongetje van 2 jaar had het nakijken nadat hij na lang zoeken een eitje aanwees en trots als een pauw eindelijke een eitje had gevonden. En wees met zijn vingertje naar het eitje. Maar ja je raadr het al: een papa sprong tussen de struiken en griste het paaseitjes weg voor de neus van het teleurgestelde mannetje van 2.

Tot dat moment kon ik me niet voorstellen dat die ouders zich zo gedroegen. En ik riep tegen de Paashaas: ‘Mag ik je voor de volgende paaseizoektocht een tip geven?’ Jazeker zij de Paashaas en dat is? ‘Wil je de ouders achter de hekken laten als die lieve kindjes de eitjes zoeken? Dit is gekkenwerk. Die ouders graaien als gekken tussen de kleine kindjes.’

Goed idee zei de Paashaas Dat gaan we doen.

Een uur later zag ik in de verte beteuterde ouders achter hek staan. En schreeuwen naar hun lieftallige kindjes waar de eitjes vermoedelijk verstopt waren.

Zucht… Wat is er aan de hand met deze wereld???

Ik moest me lostrekken van dit schouwspel. En ging samen met mijn neef eitjes uit de auto halen en legde deze in het gras voor de beteuterde kindjes die geen eitjes hadden gevonden en teleurgesteld waren omdat ze niet snel genoeg waren en niet opgewassen waren tegen de paasei zoekende volwassen ouders die deze hadden weggegraaid. 

Eind goed al goed. De beteuterde kindjes vonden alsnog de eitjes en waren happy op Geofort.

Snel vergaten ze de Paashaas en gingen spelen en klimmen op de toestellen en de waanzinnige Jeep die op het terras stond .

Het was een heerlijke middag met de familie. Ik kan het weten en was hierbij.

Gea Plugers

advertentie
advertentie