Projectmanager Ruben Duinker en directeur-bestuurder Marije Buursink,  van Poort6 wachten al veertig weken op vergunning
Projectmanager Ruben Duinker en directeur-bestuurder Marije Buursink, van Poort6 wachten al veertig weken op vergunning Poort6

Raad boos over uitblijven sloopvergunning

Overig

GORINCHEM Raadslid Pierre Schefferlie van Democraten Gorinchem maakte zich tijdens het vragenuurtje in de raadsvergadering boos over het uitblijven van een sloopvergunning voor de 89 woningen aan de Van Zomerenlaan en D.F. Pauwstraat.

,,De buurt is wanhopig, het lijkt wel een spookbuurt en het is onveilig. Dit riekt naar onbehoorlijk bestuur, de omgevingsdienst Haaglanden heeft lak aan ons, dit is een wanprestatie", zo stelde Schefferlie tijdens de raadsvergadering. De raad vroeg ook tijdens de begrotingsbehandeling van 7 november al naar het uitblijven van sloop van de 89 woningen die plaats moeten maken voor nieuwbouw. 

Wethouder Ro van Doesburg noemde de lange wachttijd van inmiddels veertig weken een kwalijke zaak. ,,Ik heb vandaag met twee gedeputeerden van de provincie Zuid-Holland gebeld dat er iets moet gebeuren. Poort 6 wil aan de gang." Poort 6 liet omwonenden deze week weten dat de sloop is uitgesteld, vanwege het nog altijd niet verlenen van een natuurvergunning. Dit vanwege de bedreigde diersoorten die in de leegstaande huizen zijn aangetroffen zoals vleermuizen. De vergunning is al in februari aangevraagd. 

advertentie