wim den besten

GKV Enomics boekt zwaarbevochten zege tegen Valto

8 december 2019 om 20:20 Overig

GORINCHEM In de derde competitiewedstrijd van het zaalseizoen trad GKV Enomics aan tegen laagvlieger Valto uit De Lier. Die ploeg bungelde met 0 uit 2 onderaan de ranglijst, maar dat zegt niet alles zo vroeg in het seizoen. Valto is een hard werkende ploeg die op een goede dag van iedereen kan winnen. Lang was het wedstrijdbeeld daar ook naar: een stroeve wedstrijd met Valto vaak aan de goede kant van de score. Halverwege de tweede helft draaide de Gorcummers de wedstrijd echter volledig om en met slechts vijf tegentreffers in de tweede helft was de zege dan ook verdiend te noemen: 19-25.

GKV Enomics is het zaalseizoen voortvarend gestart met een knappe zege op Vriendenschaar en een bijzonder goede wedstrijd uit bij Swift, die helaas wel nipt verloren werd. De ploeg is er van doordrongen dat elke wedstrijd maximale intensiteit moet worden geleverd om tegenstanders te verslaan. In De Lier wist het achttal van interim coaches Menno Kop en Jan Ouwerkerk dat lange tijd niet op te brengen. Na een gelijk opgaand begin met 6-6 wist GKV Enomics toch een gaatje te slaan met 6-8, maar Valto rechtte de rug en draaide zelfverzekerd de wedstrijd om: 11-8. Bij GKV Enomics één vak dat duidelijk moeite had verdedigend controle te pakken, waardoor het andere vak maar sporadisch aanvallen kon spelen. Dat vak haalde echter hoog rendement, en met een fraaie one-hander zorgde Mats den Besten er in de laatste seconde voor rust voor dat de tweede helft nog alle kanten op kon: 14-13.

De tweede helft zou GKV Enomics uit een ander vaatje moeten tappen. Hoewel Valto de eerste aanval nog verzilverde, leek het daarna klaar met de ambities van de Lierse ploeg. Een belangrijke rol voor Ismay Bussing en Maren den Besten in het aanvalsvak, die de doelpuntenproductie knap overnamen. In dat vak kregen de heren ook meer grip op hun tegenstanders, waardoor het andere aanvalsvak meer gelegenheid kreeg zich te doen gelden. Twee belangrijke treffers van Pepijn Kuijntjes betekende een voorsprong van vier punten bij 15-19. Valto leek moe gestreden, kwam er aanvallend niet meer aan te pas en zo was de wedstrijd toch gespeeld. Afstandsschoten van Nienke van der Weijden en Suzanne Kuipers beslisten de wedstrijd bij 19-25.

Een overwinning op karakter voor GKV Enomics, dat volgende week echter de volledige 50 minuten zo scherp zal moeten spelen wanneer KVS/Maritiem op bezoek komt. Op het veld verloren de Gorcummers daar nipt van, een nederlaag die de ploeg vooral aan zichzelf te wijten had. GKV Enomics en KVS/Maritiem zijn twee van de vijf ploegen die met 4 punten gedeeld bovenaan staan. Vroeg in het seizoen dus al een mooie wedstrijd om de krachtsverhouding te ontdekken.

Doelpuntenmakers GKV Enomics: Mats den Besten 5, Maren den Besten 4, Kevin van Beest 4, Niek van der Weijden 3, Nienke van der Weijden 3, Ismay Bussing 2, Pepijn Kuijntjes 2, Suzanne Kuipers 1