Afbeelding
Gorcums Museum

Gorcumse Verjaardagskalender te koop

22 augustus 2020 om 09:48 Overig

GORINCHEM De splinternieuwe verjaardagskalender van het Gorcums Museum is uit. De conservator dook in de historische collectie en viste daaruit een aantal kunstwerken op die een prachtig beeld geven van de stad door de eeuwen heen. De haarscherpe foto’s daarvan zijn gedrukt op stevig kunstdrukpapier.
De twaalf afbeeldingen volgen de seizoenen van het jaar en zijn voorzien van interessante toelichtende teksten. Zo toont de maand januari het ‘gezicht op de bezetting van het ijs tegen den dijk‘ door Cornelis de Jonker van rond 1800. Een prachtig gedetailleerde voorstelling met ijsschotsen in de Merwede voor Gorcum. De meimaand wordt verbeeld aan de hand van een kijkje in de stadstuin van Martinus van Barnevelt. En in november bevinden we ons rond 1900 op de Groenmarkt, met overdekte Botermarkt achter het voormalige stadhuis, waar nu het Gorcums Museum is gevestigd.
Zo is de verjaardagskalender als een promenade door de geschiedenis van de stad, waarbij de kijker zich telkens in een ander jaargetijde en op een andere plek in de stad waant. En passant neem je kennis van wie er nu weer jarig is. De kalender is exclusief te koop in het Gorcums Museum voor € 12,50. Leden van Oud-Gorcum en Vrienden van het Gorcums Museum betalen, op vertoon van hun pasje, slechts € 9,95. Let op de - vanwege coronavirus - aangepaste openingstijden van het museum: dinsdag tot en met zondag van 13.00 - 17.00 uur.

advertentie
advertentie