De hennepplantage in het ruim van het 
binnenvaartschip
De hennepplantage in het ruim van het binnenvaartschip Politie

Hennepplantage op binnenvaartschip ontdekt

9 oktober 2020 om 16:57 Overig

WERKENDAM - Politiemensen hebben donderdagmiddag rond 14.00 uur in het ruim van een binnenvaartschip in een haven aan het Steurgat een grote, professionele hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij stonden ruim 2000 hennepplanten en honderden stekjes. Ook hielden ze een 30-jarige man uit Woudrichem aan. 

Aan boord van het schip was sprake van een gevaarlijke situatie: er lagen niet afgewerkte stroomdraden en er stond water in het ruim. De politie stelde donderdagmiddag na een tip via  Meld Misdaad Anoniem een onderzoek in aan boord. In het ruim van het schip troffen ze een in werking zijnde, professioneel opgezette, hennepkwekerij aan. Ook hielden ze een verdachte, een 30-jarige man uit Woudrichem aan. De kwekerij is diezelfde middag nog gedeeltelijk geruimd en de planten zijn weggehaald. Daarbij moesten de hulpdiensten en de ruimers voorzichtig te werk gaan, omdat er sprake was van een onveilige situatie: er lagen stroomdraden bloot en er stond water in de boot.

De politie zette het onderzoek vrijdag voort. Zo wordt onderzoek gedaan naar de voor de kwekerij benodigde water- en elektriciteitstoevoer. Het schip zelf is in beslag genomen en werd naar de andere kant van de haven afgemeerd om verder te worden geruimd. Ook onderzoekt de politie of er al eerder hennep is gekweekt en geoogst op het schip. Bovendien doet de politie buurtonderzoek en hoopt daarbij mensen van/op aangrenzende boten en medewerkers van aangrenzende bedrijven te spreken. De aangehouden verdachte wordt vandaar verder verhoord

Het schip lag afgemeerd in een haven aan het Steurgat
advertentie
advertentie