Op de maandagmarkt wordt nog steeds alleen maar voedsel en bloemen verkocht
Op de maandagmarkt wordt nog steeds alleen maar voedsel en bloemen verkocht Photomix via Pixabay

Weekmarkt Gorinchem verkoopt nog steeds alleen maar voedsel en bloemen

25 maart 2021 om 17:15 Overig

GORINCHEM Op de wekelijkse maandagmarkt in de binnenstad staan nog steeds alleen maar kramen met voedsel en bloemen. En dat terwijl alle winkels op afspraak weer open zijn. Groen Links raadslid Rutger van Breemen trok aan de bel bij de gemeente om te vragen om meer maatwerk.

Maar zijn vragen aan het college hebben nog niet het gewenste effect. ,,Heel jammer, maar het gaat om landelijke regels waar ook Gorinchem zich aan moet houden. Ik vraag me wel af hoe hoog de besmettelijkheid buiten is als je bijvoorbeeld naaigaren wilt kopen”. Wel is Van Breemen positief over de actie die ondernomen is vanuit de veiligheidsregio Zuid-Holland zuid door burgemeester Wouter Kolff na een protestactie uit de Hoekse Waard. ,,Dat is in elk geval een goede eerste actie. Maar het voelt toch als oneerlijk dat winkels weer wel open mogen en marktkooplui nog niet hun waren mogen verkopen”.

Op de weekmarkt in de binnenstad staan normaliter ook veel kramen die stoffen, kleding en naaiaccessoires verkopen. De gemeente laat weten dat ze niets kan doen, zolang de landelijke regels niet worden aangepast. Voor de markt zelf heeft ze in overleg met de marktcommissie gezorgd voor een ruimere indeling van de markt en routing, pijlen en alertheid op 1,5 meter geregeld. Ook zijn de kooplieden vrijgesteld van betaling van marktgelden.

advertentie
advertentie