Het kantoor aan de Stationsweg wordt omgebouwd tot appartementencomplex
Het kantoor aan de Stationsweg wordt omgebouwd tot appartementencomplex Google streetview

Kantoor Stationsweg mag worden omgebouwd tot appartementencomplex

8 april 2021 om 14:22 Overig

GORINCHEM Wil jij ook dit uitzicht vanuit Waterfront met een fantastische view over binnenstad, water en groen? Met deze wervende tekst waren de 15 appartementen in het voormalige kantoorpand op Stationsweg 45 binnen de kortste keren allemaal verkocht. Enkele omwonenden maakten echter bezwaar tegen de ombouw van het kantoorpand.

Na het verlenen van een omgevingsvergunning voor de ombouw tot 14 appartementen en een penthouse maakten twee omwonenden bezwaar. Tijdens de hoorzitting van 15 februari lieten ze weten te vrezen voor aantasting van de privacy, onder andere door balkons aan de achterzijde van het pand met zicht op hun serre en achtertuin. Bovendien is bij ombouw tot woningen 24 uur per dag bedrijvigheid in het pand mogelijk, terwijl dat in een kantoor alleen tijdens werktijden is. Naast balkons aan de achterzijde wordt ook een dakopbouw op het kantoor gebouwd.

Het kantoor is gebouwd in 2000 en stond de laatste jaren leeg. Najaar 2020 is een omgevingsvergunning tot ombouw verleend, daarvoor was tevens een bestemmingsplanwijziging nodig. De afstand tussen de appartementen en de woningen van de bezwaarmakers is tussen de 28 en 56 meter, de leefruimte van de woningen is gericht op de voorzijde van het kantoorpand. Op 11 februari van dit jaar is nog een bezonningsstudie uitgevoerd door de bouwaanvrager, daaruit blijkt dat het effect van de ombouw tot woningen nihil is. De bezwaarschriftencommissie heeft de bezwaren van de omwonenden echter afgewezen, dit advies is door het college overgenomen, zodat een start gemaakt kan worden met de ombouw tot appartementen.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie