Hartje Gorkum verwelkomde bezoekers met vrolijke slogans
Hartje Gorkum verwelkomde bezoekers met vrolijke slogans Hannie Visser-Kieboom

Hartje Gorkum vrolijkt binnenstadbezoekers op

Overig

GORINCHEM ‘Met jou is alles veel leuker’ Kaarten met vrolijke teksten werden uitgedeeld door Hartje Gorkum als warm welkom bij de heropening van de terrassen en niet-essentiële winkels. De tweede dag na de heropening gooide het kille weer roet in het eten, toch genoten ook vandaag bezoekers van de geopende terrassen.

De weergoden hadden donderdag geen greintje empathie voor horecaondernemers in de binnenstad. Een miezerig, kil regentje deed veel bezoekers in de binnenstad– al dan niet met een paraplu - vooral snel doorlopen. Misschien dat juist daardoor de vrolijke vlaggetjes van Hartje Gorkum des te meer opvielen. Als vlaggenlijnen langs gevels van winkels, als posters op de ramen van leegstaande panden of gewoon als cadeautje op een ansichtkaart bij een aankoop in een van de winkels in de binnenstad.

Op de Grote Markt en de Groenmarkt stonden eindelijk de terrassen weer uitgestald. Woensdag was het zonnig weer en ook lekker druk tot halverwege de middag, zo vertelt Pien Boogaard, bedrijfsleider van de Hoofdwacht. ,,Iedereen was zo enthousiast, veel vaste gasten kwamen gezellig op het terras zitten. Vooral tussen twaalf en drie uur was het druk, daarna was het weer wat minder dan voorspeld”. Vanwege sluiting van de terrassen om zes uur was de laatste ronde op het terras om half zes. ,,Iedereen was vol begrip voor de regels en al weg voor sluitingstijd. Ook het verzoek om niet met tafels en stoelen te slepen omdat je maar met maximaal twee personen aan een tafel mag zitten, leidde niet tot problemen”. Bij de Hoofdwacht werkt veel vast personeel, dat tijdens de sluiting tijdens elders gedetacheerd werd. Donderdag hadden opnieuw veel mensen gereserveerd voor de lunch. ,,Het is nog wel spannend of ze allemaal komen, al lieten enkelen bij de reservering al weten dat ze desnoods met hun winterjas aan op het terras willen zitten”.

Iedereen was zo enthousiast, veel vaste gasten kwamen gezellig op het terras zitten

Donderdag zitten Isabella en Max uit Gorinchem en Sleeuwijk samen aan een tafeltje op het terras op de Grote Markt verscholen onder een grote parasol. Het is hun eerste terrasbezoek na de lockdown. ,,Lekker dat het weer kan, we hebben er echt naar uitgekeken. Het brengt weer leven in de brouwerij”. Ze genieten van een aardbeiensorbet en een biertje, de regen en de kou deert hen niet. Ook Sophie en Noa, beiden uit Gorinchem, genieten op het terras van een lunch. ,,Ondanks het weer zitten we hier gewoon”, zo vetellen ze lachend. ,,We zouden sowieso gaan, we hebben dit echt veel gemist. Het is zo fijn met vriendinnen even naar het terras te gaan”. Ook zij schuilen onder de grote parasols op het terras. Op enkele andere terrassen staat de terrasverwarming aan of hebben bezoekers een dekentje om zich heen geslagen, terwijl de regendruppels op de overkapping tikken.

Vlaggenlijnen sieren de binnenstad
Ook de boekhandel in het pand 'Dit is Bethlehem' was weer open
Bezoekers met paraplu lieten de uitgestalde terrassen links liggen
Ondanks de regen wisten andere bezoekers de terrassen wel te vinden
Ook het chocoladewinkeltje Olala was versierd met vlaggen
advertentie