Gorcumse podcast: de Leugenbank

Overig

GORINCHEM Sinds een paar maanden heeft Gorinchem een eigen podcast, voor en door Gorcumers, die de makers ‘de Leugenbank’ hebben genoemd. 

Er worden allerlei plaatselijke onderwerpen aangesneden uit de politiek, de cultuur, het nieuws wordt besproken en de meningen over klein en groot leed worden niet onder stoelen of banken gestoken. Elke aflevering is er een andere gast.

De podcast wordt wekelijks opgenomen in Het Zevende Huis, het huistheater van Helga Buitelaar en Johan van Drunen aan de Knipsteeg, naar een idee van journalist Maarten Venhovens van ‘ik hou van Gorinchem’. Via Spotify, i-Tunes en Soundcloud (zoek op “ik hou van Gorinchem” of “de Leugenbank”) kun je gratis luisteren naar enthousiaste gesprekken, geanimeerde discussies en scherpe humor. Gewoonlijk wordt niets of niemand ontzien. 

Elke aflevering is een andere gast uit het Gorcumse. Zo kun je onder andere luisteren naar ex-Pavlov uitbater Teunis Bout, evenementenman Kamal Basu, columnist Jos Huibers, wethouder Ro van Doesburg, internist Hannah Visser en Mohamed Boukrouche die buurthuis “De Haarhorst” weer op de kaart gaat zetten. Ook het Linge 2 plan werd al besproken en er is een aflevering met drie tieners die vertellen over hun kijk op het leven van nu. Inmiddels zijn er 11 afleveringen gemaakt; elke week komt er eentje bij. 

advertentie