Afbeelding
Paulius van der Zee

Regenboogpad bij stadhuis beklad

2 augustus 2021 om 16:52 Overig

GORINCHEM Het recent geopende Regenboogpad bij het stadhuis is beklad. Op het pad is de tekst ‘RNM monitor Yulius’ te lezen. Paulus van Zee ontdekte de bekladding tijdens een bezoek aan het stadhuis.

,,Ik had om kwart over vier vanmiddag een afspraak op het stadhuis en bedacht me dat ik wel even over het pad wilde fietsen. Toen zag ik bekladding en schrok. Ik heb gelijk een foto gemaakt en het gemeld op het stadhuis. Ze waren daar zelf ook erg geschrokken en hebben gelijk het regenboogbankje gecheckt. Daar bleek gelukkig niets te zijn gebeurd”, zo vertelt Van Zee. Op het plein voor het stadhuis hangen camera’s, zodat volgens Van Zee moet zijn te achterhalen wie het pad heeft beklad en wanneer. ,,De gemeente vindt het ook heel erg en wil het zo snel mogelijk oplossen”, aldus Van Zee.

Wat de kreet ‘RNM monitor Yulius’ precies betekent kan Van Zee niet zeggen, maar via een bekende hoorde hij dat het gaat om een complottheorie. RNM staat voor Remote Neural Monitoring. Het gebouw van Yulius aan de aan de Wijnkoperstraat werd nog niet zolang geleden ook al eens beklad,,Ik weet niet uit welke hoek de wind waait, maar het lijkt op iemand die verward is”, zo denkt Van Zee. Het regenboogpad en het bankje werden op 15 juli onthuld door wethouder Eelke Kraaijeveld en staan zo symbool voor Gorinchem als Regenboogstad. 

.

advertentie
advertentie