zwemmende vader met baby
zwemmende vader met baby Pixabay.com

Lekker bewegen in het Caribabad tijdens je zwangerschap

30 september 2021 om 13:16 Overig

GORINCHEM Een medewerker van het Caribabad is vrijdag 15 oktober van 10.00 tot 12.00 uur te gast bij het MamaCafé in de bibliotheek aan de Groenmarkt. Zij vertelt over zwemmen tijdens je zwangerschap en daarna, samen met je baby of peuter.

Ben je in verwachting en wil je graag fit blijven? Dan is zwangerschapszwemmen een verantwoorde manier om dat doel te bereiken. Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam en wordt je bewegingsvrijheid minder. Waar sporten dan een hele opgave kan zijn, is zwangerschapszwemmen meestal juist een vorm van ontspanning. In het water kun je lekker bewegen zonder je gewrichten en spieren te belasten, doe je diverse oefeningen om je conditie en ademhaling te verbeteren en leer je technieken om je lichaam te ontspannen. Je wordt begeleid door instructrices die speciaal opgeleid zijn om zwangere vrouwen te begeleiden. Je bent dus in goede handen! Het sociale contact met andere toekomstige moeders is daarnaast een hele leuke bijkomstigheid.

Als logisch vervolg kun je als moeder of vader nog vóór de officiële ABC-zwemlessen jouw kind kennis laten maken met het Caribabad. Tijdens het Baby- & Peuterzwemmen doe je samen met je kindje allerlei oefeningen, zoals spetteren, springen, drijven en onder water zwemmen. Je kindje ontspant zich, raakt gewend aan het water, en de lessen dragen bij aan zijn of haar lichamelijke ontwikkeling.

Wil je gezellig andere moeders ontmoeten, handige opvoedtips uitwisselen of nieuwe vriendschappen sluiten? Het kan allemaal op vrijdagochtend samen met je kindje in het MamaCafé! De gastvrouw of professional beantwoordt wekelijks vragen over positief en ontspannen ouderschap. Regelmatig belichten deskundigen interessante thema’s en kun je even je vraag of ei kwijt.

Meer informatie over het programma staat op www.limonadebrigade.nl.

advertentie
advertentie