Peets Imperfections op de Langendijk
Peets Imperfections op de Langendijk Hannie Visser-Kieboom

PEETS Imperfections snel weer open met camerabeveiliging

Overig

[GORINCHEM] Petra Dame, eigenaresse van PEETS Imperfections op de Langendijk, hoopt vrijdag op zaterdag weer open te gaan. De winkel in Frans antiek, doopkleding en brocante ging begin mei open, maar sinds de opening werd al voor bijna tweeduizend euro aan spullen gestolen uit de winkel.

Ze maakte de diefstal kenbaar door een briefje op de ramen van haar winkel; in de eerste week werd voor 900 euro aan spullen meegenomen, in week twee voor 500 euro en in week drie voor 600 euro. Zaterdag 25 juni was ze voor het laatst open. ,,Ik had twee antieke, emaille borden uit Frankrijk in de winkel staan en die zaterdagmorgen miste ik een bord. Ik heb nog gezocht, maar kon het niet meer vinden. Ook werd al een keer een Victoriaans laarsje meegenomen. Ik had er twee staan en miste er ineens één. Misschien dacht iemand dat ze dat tweede laarsje later zou komen halen, maar ik heb het nu weggezet. Verder verkoop ik bijzondere bodices van soms wel 120 of 130 jaar, zo is een antiek Frans corset van 120 jaar oud gestolen. Ook miste ik ineens een bijzonder bruidskroontje.”  Het bedrag van tweeduizend euro is de inkoopsprijs, niet de verkoopprijs. PEETS imperfections verkoopt Frans antiek en doopkleding, brocante en spullen voor ephemera, maar ook nieuwe spullen van bv IB laursen en Clayre & Eef. Deze merken zijn duurzaam en recyclen. Ook verkoopt ze vegan producten.

WIJKAGENT ,,Misschien ben ik naïef, maar ik was zo blij met mijn winkeltje in een oud pand op de Langendijk. Ik was vooral verbaasd, ik heb hier zo hard voor gewerkt. Ik verzamel al heel lang spullen en deed veel via Marktplaats. Ik verkoop bijzondere spulletjes, soms komen mensen speciaal naar mij toe voor iets bijzonders. Soms zoek ik in opdracht van mensen naar bijzondere spullen. Ik heb ook hele leuke mensen in de winkel gehad.” Petra Dame sprak met de wijkagent over de winkeldiefstallen, ze hoorde ook dat andere ondernemers op de Langendijk last hebben van winkeldiefstallen. Inmiddels heeft ze werk gemaakt van een camerasysteem in de winkel, via een scherm kan ze straks in de winkel alle  camerabeelden bekijken. Vrijdag of zaterdag hoopt PEETS Imperfections weer open te gaan. 

Briefjes op de winkeldeur over de winkeldiefstallen
advertentie
advertentie