Mohamed werkt zijn leervraag uit.
Mohamed werkt zijn leervraag uit. Daltonschool de Poorter

‘COOL’ op de Zomerschool van Dalton de Poorter

13 augustus 2022 om 10:13 Overig

GORINCHEM Vroeg je bed uit om op tijd naar school te gaan. Vijf dagen naar school in de vijfde week van de zomervakantie. ‘Cool’ zegt een aantal kinderen uit de groepen 4 tot en met 8. ‘Volgend schooljaar graag ook op school blijven slapen’ is een wens van Sarah.

Meester Jeroen van der Jagt spreekt van een zeer geslaagde schoolweek. ,,De kinderen waren erg gemotiveerd doordat ze antwoorden moesten vinden op hun eigen leervragen. Zo voorkomen we niet alleen een zomerdip, maar is er vooral ook ruimte voor persoonlijke groei.” ‘s Morgens technisch lezen, begrijpend lezen en rekenen. Voor de jongere kinderen deels ook via bewegend leren. Als onderdeel van het programma vonden diverse workshops en activiteiten plaats. 

HAPJES Enkele voorbeelden zijn samen met ‘kunstjuf’ Marleen van Zwienen een tekening maken waarin de leerlingen zelf ook een plekje krijgen met behulp van een green screen of een korfbal-sportmiddag op het GKV-veld. Bij het Natuurcentrum ws een inspiratiesessie met leervragen vanuit het thema ‘natuur’. Denk aan: Wat heeft stikstof met de natuur te maken? Waarom is er in Nederland geen mooi blauw water in de Noordzee? Samen met juf Saskia van Mourik werken aan het thema voeding en daarbij ook hapjes maken. 

BEWIJS VAN DEELNAME Vrijdagmiddag 12 augustus vond de afronding van de Zomerschool plaats. Ouders, broertjes en zusjes zagen enkele presentaties van de leervragen, maar ook een dans. Onder leiding van Noëmy uit groep 4 liet een groepje kinderen een dans zien die ze de dag ervoor hadden geleerd bij dansschool Larizz. En wat waren de hapjes die de leerlingen hadden gemaakt lekker. Tot slot ondertekende elke deelnemer een bewijs van deelname. En een ieder was het erover eens: op de Poorter kom je VER en de zomerschool helpt daarbij. 

Bruggen bouwen bij het Natuurcentrum
Noëmy ondertekent bewijs van deelname aan de Zomerschool
Presentatie tijdens de afronding.
Samen zorgen voor de lunch.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie