Team Gomarus 'Power up' won tweede prijs landelijke finale FIRST LEGO League met hun LEGO-robot
Team Gomarus 'Power up' won tweede prijs landelijke finale FIRST LEGO League met hun LEGO-robot Foto: Thomas Vugs

Team Gomarus wint tweede prijs nationale finale FIRST LEGO League

23 maart 2023 om 12:27 Overig

GORINCHEM Het team ‘Power up’ van de Gomarus won in Delft de tweede prijs in de nationale finale met hun LEGO-robot in de FIRST LEGO League. Bij deze wedstrijd moeten kinderen van 9 tot 15 jaar oud opdrachten doen met een LEGO-robot en een oplossing presenteren voor een wereldwijd probleem. Er deden 42 teams mee. 

Zes maanden lang bereidde het team zich voor op de finale. Dit gebeurde tijdens de technieklessen, maar ook in de vrije tijd van de leerlingen. In een eerste selectiewedstrijd moesten ze het opnemen tegen de andere teams van de Gomarus. Vervolgens deden ze mee aan de regiofinale. Zaterdag deden ze mee aan de nationale finale, waar ze de tweede prijs wonnen voor het onderdeel LEGO-robot.  

Het team kijkt positief terug op de deelname aan de wedstrijd: ,,Wij hebben erg genoten van dit project. We hebben er leuke herinneringen aan over gehouden en superveel geleerd.” Ook techniekdocent Teus van de Werken is tevreden over het project. ‘Leerlingen ontwikkelen zich bij deze wedstrijd op verschillende gebieden die niet altijd aan bod komen in de reguliere lessen. Ze leren werken in teamverband, ze doen onderzoek, ze leren kosten te beheren, inventief nadenken, het betrekken van deskundigen en ze vragen zelf feedback. Kortom: een waardevol project!’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie