Afbeelding
Foto: Pixabay

Wat is het verschil tussen een mondkapje en mondmasker?

19 november 2021 om 13:51 Partnercontent

De overheid heeft – wederom – de regel gesteld dat het dragen van een mondkapje verplicht is. Dit heeft puur te maken met de opkomst van het coronavirus; de corona besmettingen schieten namelijk spijtig genoeg weer tegen het dak.

Wil jij daarom nieuwe mondkapjes gaan kopen? Dan kun je dit het gemakkelijkste online doen. Je geniet hierbij van een divers aanbod én van scherpe prijzen. Wel moet je goed opletten bij het kopen van een mondkapje; de termen mondkapje en mondmasker worden namelijk door elkaar heen gebruikt.

Geen verschil

Over een mondkapje en mondmasker kan het volgende gesteld worden: hier wordt hetzelfde mee bedoeld. Een mondkapje is hetzelfde als een mondmasker en een mondmasker is hetzelfde als een mondkapje.

Waarom deze twee benamingen dan naast elkaar bestaan? Daar is vrij weinig duidelijk over. Feit is in ieder geval dat deze twee benamingen precies hetzelfde betekenen.

Het dragen van een mondmasker

In bepaalde ruimtes is het wederom verplicht om een mondmasker te dragen. Dit geldt voor in bijvoorbeeld openbare ruimtes, in de supermarkt en in tal van winkels. Door op deze plekken een mondmasker te dragen, voorkom je dat je het coronavirus kunt verspreiden. En dat je het coronavirus op kunt lopen. Voldoende reden dus om op de aangewezen plekken ‘netjes’ het mondmasker te dragen.

Zorg er tevens voor dat je het mondmasker op de juiste manier draagt. Dit betekent dat je het mondmasker over mond én neus moet dragen.

Mondmaskers kopen

Ben je van plan om nieuwe mondmaskers te kopen? Dan doe je er verstandig aan om een goede vergelijking te maken. Het aanbod van mondmaskers is namelijk vrij uitgebreid; je kunt uit tal van soorten mondmaskers kiezen. Het handigste is om sowieso voldoende mondmaskers in huis te halen.

Waarom? Omdat de kans groot is dat we de mondmaskers nog langere tijd moeten dragen. Tevens is het handig om altijd één of meerdere reserve mondkapjes met je mee te nemen. Dit doe je bijvoorbeeld als je een dagje gaat shoppen. Jouw mondkapje kan altijd kapot gaan, waardoor een extra mondkapje in zo’n situatie perfecte uitkomst brengt.

advertentie
advertentie