Afbeelding
Foto: Pexels

Draadloze oordopjes steeds verder verbeterd

Partnercontent

Ze zijn nauwelijks nog weg te denken uit het straatbeeld; de draadloze oordopjes die door steeds meer consumenten gebruikt worden. Onder meer de AirPods Pro van Apple zijn zeer geliefd, evenals de veel goedkopere Happy Plugs Air 1 Go. Die laatste draadloze oortjes koop je voor zo’n vijftig euro. Daar waar de AirPods Pro van Apple meer dan tweehonderd euro kosten. Voornaamste reden om voor de draadloze oordopjes te kiezen is het feit, dat je niet langer zit met een draad wat in de knoop raakt. Het was voor velen een grote ergernis, voordat zij de draadloze oortjes kochten. In de afgelopen jaren is de technologie in deze draadloze oortjes sterk verbeterd. Nog steeds zoeken technologiebedrijven naar kansen om de oortjes verder te innoveren.

Grotere capaciteit accu van draadloze oortjes

Een van de aspecten waarop de draadloze oordopjes de afgelopen jaren sterk zijn verbeterd is de capaciteit van de accu. Je kunt de oordopjes vaak een of twee lange dagen gebruiken, voordat deze opnieuw moeten worden opgeladen. Het opladen gebeurt overigens automatisch, op het moment dat je ze opbergt in de case die bij de oordopjes wordt meegeleverd. De case beschikt over een nog grotere accu, waarmee je de oortjes vaak meerdere keren volledig op kunt laden. Is de case leeg? In dat geval verbind je deze op dezelfde manier met het stroomnet als je telefoon of tablet. Voor veel consumenten zal het voldoende zijn dit eens per week te doen.

Draadloze oordopjes worden steeds kleiner

Daar waar de capaciteit van de accu in deze draadloze oordopjes steeds groter wordt, neemt het formaat van de oordopjes zelf juist af. Vergelijk de eerste versie van de AirPods bijvoorbeeld eens met de huidige AirPods Pro. Er is een duidelijke trend op te merken, waarbij bedrijven proberen de oordopjes steeds kleiner en daardoor minder zichtbaar te maken. Dit geldt overigens niet alleen voor de draadloze oordopjes van bijvoorbeeld Apple, Samsung en Jabra. Ook producenten van gehoorapparaten zoeken naar methoden om hun producten verder te verkleinen, waardoor consumenten er minder last van hebben en deze minder opvallen. Of de draadloze oortjes uiteindelijk net zo klein worden als de gehoorapparaten die tegenwoordig al worden aangeboden is sterk de vraag.

Compatibel met verschillende apparaten 

De laatste bedrade oortjes die Apple op de markt bracht konden uitsluitend gebruikt worden in combinatie met een apparaat van dat merk. Dit zit hem in de uitgang van deze bedrade oordopjes. Daarbij hebben de iPhones en iPads van de Amerikaanse producent tegenwoordig geen ingang meer voor een Jack-aansluiting. Door voor draadloze oortjes te kiezen, speelt een dergelijke uitdaging niet langer. De draadloze oordopjes kunnen via een Bluetooth-verbinding in de basis met ieder apparaat verbonden worden. Zeker in de huidige tijd van thuiswerken biedt dit het voordeel, dat je de draadloze oordopjes ook kunt gebruiken in combinatie met je laptop. Ga je in de pauze een rondje wandelen buiten? In dat geval verbind je de oordopjes binnen een minuut met je telefoon om onderweg muziek te kunnen luisteren.

advertentie