Afbeelding
Photo by Florian Olivo on Unsplash

Bij zware bedrijfsmatige belasting is de epoxyvloer een must

Partnercontent

In de stad Gorinchem is veel bedrijvigheid. De gemeenteraad wil graag dat alle bedrijvigheid op de juiste plek gaat plaatsvinden. Zo is er het plan om Linge II Zuid te herontwikkelen. Het verplaatsen van bedrijvigheid vraagt natuurlijk van alle partijen de nodig inspanningen. Een bedrijf verplaatsen en opnieuw inrichten is niet een klus die zomaar geklaard is. De tegenwoordige bedrijfspanden en kantoren moeten namelijk bij de bouw aan heel wat strengere eisen voldoen dan bijvoorbeeld een kleine vijftig jaar geleden.

Niet alleen de burgers uit Gorinchem zijn zich ervan bewust dat ze duurzamer moeten gaan leven, ook ondernemers hebben te maken met geldende en nieuwe maatregelen die rekening houden met het milieu. Ben je bedrijfsmatig bezig en heb je te maken met productieprocessen, dan zul je rekening moeten houden met de mens, dier en natuur. Je bent als bedrijfseigenaar ook verplicht om duurzame milieuvriendelijke maatregelen te nemen en je te houden aan verschillende door de overheid opgelegde regels. Al die regels maken onderdeel uit van een groter pakket aan maatregelen die zijn vastgelegd in het klimaatakkoord. Zo is het gebruik van wegwerp plastic sinds juli 2021 verboden, terwijl eigenaren van kantoorpanden die groter zijn dan 100 m2 of meer vanaf 1 januari 2023 een energielabel C hebben.

Vloeistoffen

Wordt er op bedrijfsmatige manier met verschillende vloeistoffen gewerkt dan is een epoxyvloer eigenlijk een must. Deze soort vloer is namelijk bestand tegen industriële belasting. Koop je bijvoorbeeld een auto of breng je die ter reparatie naar de werkplaats in een garage dan heb je zo’n epoxyvloer waarschijnlijk al eens gezien. Die vloeren zijn niet alleen slijtvast, maar kunnen ook mechanisch en chemisch belast worden. Zo wordt in een garage vaak met allerhande vloeistoffen gewerkt. Bij lekkage of knoeien is het de bedoeling dat deze vloeistoffen niet weglekken door de vloer zodat onderliggend zand of grondwater vervuild wordt. Epoxyvloeren zullen daarom moeten voldoen aan de veeleisende omstandigheden die heersen in een industriële omgeving. Het moet namelijk ten alle tijde voorkomen worden dat chemicaliën weglekken en zo in het grondwater terechtkomen. Dit kan zeer schadelijke gevolgen hebben als die uiteindelijk in het drinkwater terecht komen.

Coating

Is er al sprake van een betonnen vloer en gaat die op een intensievere manier gebruikt worden dan kan er een vloercoating op worden aangebracht. De vloer wordt door de coating die bestaat uit een mix van hoogwaardige harsen niet alleen keihard maar ziet er ook nog eens heel fraai uit. De coating heeft zelfs de eigenschap dat het bovendien eventuele scheuren in het beton overbrugt. Andere eigenschappen die kenmerkend zijn voor een betonvloer coating zijn de slijtvastheid en de ondoordringbaar voor vuil, vocht en chemicaliën. Het heeft eigenlijk dezelfde eigenschappen als een gietvloer maar tegen een aanmerkelijk lager kostenplaatje.

Epoxy gietvloer

Heb je echter als bedrijf te maken met een zware industriële belasting dan is het raadzaam om een complete epoxy gietvloer te overwegen. Wordt er gewerkt met grote machines, zwaar materiaal en chemicaliën dan kunnen deze een desastreuze werking hebben op een bedrijfsvloer. Een epoxy gietvloer is dan ook de uitgelezen vloer die bestand is tegen het intensieve gebruik binnen een industriële omgeving.

advertentie