Afbeelding
Foto Unsplash

Waarom het de moeite waard is de tijd te nemen om motorverzekering te vergelijken

Partnercontent

Er zijn elke dag een groot aantal mensen op de weg, variërend van personenauto’s tot taxi’s en vrachtwagens tot motorfietsen. Tweewielers zijn, in tegenstelling tot vierwielers, een handig vervoermiddel dat gemakkelijker te onderhouden en te hanteren is, en uitstekend geschikt om het spitsverkeer aan te kunnen. Maar ook om in het weekend lekker mee te cruisen. Het komt echter vaak voor dat motorfietsbezitters hun verzekering negeren of niet op tijd vernieuwen, met als gevolg dat er een groot aantal onverzekerde voertuigen op de weg is.

Waarom is het nodig een motorfietsverzekering af te sluiten?

Motorfietsverzekering is een belangrijk onderwerp om je bewust van te zijn. Afgezien van het feit dat motorfietsverzekering wettelijk verplicht is, is het van cruciaal belang in te zien dat verzekering ook om vele redenen essentieel is. Jezelf beschermen tegen aansprakelijkheidskosten van derden is echter een van de belangrijkste redenen om een autoverzekering te hebben. Naast een pakketverzekering vergelijken, is het essentieel om de best mogelijke motorverzekering te vergelijken.

Hoe zit een motorfietsverzekering in elkaar?

Voor motorfietsen wordt het gedekte bedrag verzekerd tegen een vaste waarde die bekend staat als de opgegeven waarde. Deze waarde voor motorfietsverzekering wordt berekend aan de hand van de door de fabrikant van het voertuig aanbevolen verkoopprijs (de catalogusprijs van accessoires wordt er ook bij opgeteld). Na aftrek van de afschrijving voor elk jaar, wordt de totale waarde berekend. Als de kosten van een in het voertuig ingebouwd elektrisch onderdeel niet in de geadverteerde verkoopprijs van de fabrikant zijn inbegrepen, kan de werkelijke waarde van het onderdeel (na afschrijving) boven de waarde aan de verzekerde som worden toegevoegd.

En daarom is het belangrijk dat je begint met het vergelijken van motorfietsverzekeringen

De polis kan namelijk sterk verschillen. Zowel per aangegeven waarde, maar ook per adres waar de motor verzekerd is, de leeftijd van de bestuurder, het aantal jaren zonder claims en vele andere factoren spelen een rol.

advertentie
advertentie