Afbeelding
Foto: Unsplash

Schilderen met de kleuren van de herfst: de populaire kleuren van dit najaar

17 augustus 2023 om 16:50 Partnercontent

De frisse lucht en veranderende kleuren van de herfst komen eraan. Hoewel het seizoen vluchtig is, kan je de schoonheid van de herfst alvast in je huis halen met enkele herfstkleuren. Niets transformeert een ruimte beter dan verf. Warme, aardse verftinten zijn perfect voor de herfst en zorgen ervoor dat je huis het hele seizoen door gezellig en uitnodigend aanvoelt.

Koop kwalitatieve verf

Voordat je aan je verfklus begint, is het belangrijk dat je kwalitatieve verf in huis haalt. Ga voor verf van een vertrouwd mek, zoals muurverf van Sikkens of Flexa. Hierdoor weet je zeker dat je verfklus gaat slagen. 

Warm en gezellig: donkeroranje

Donkeroranje is een perfecte verkleur voor de herfst die elke ruimte een uitnodigend gevoel geeft. Donkeroranje is een diepe, rijke tint die beelden oproept van herfstbladeren, pompoenen en de ondergaande zon. Gebruik deze kleur in je woonkamer voor een warme en uitnodigende sfeer. Of schilder één accentmuur in deze kleur voor het herfstgevoel.

Rustieke charme: olijfgroen

Olijfgroen is een perfecte kleur voor de herfst. Het doet je denken aan bemoste bossen, rijpe olijven en groene bomen. Deze aardse groene tint is ideaal voor het creëren van een gezellige en rustieke ruimte. Eén muur in de kamer olijfgroen verven is een gemakkelijke manier om de kleur in je ruimte te brengen zonder dat het overweldigend wordt. 

Gouden oogst: mosterdgeel

Niets is zo herfstachtig als de warme, goude tinten van mosterdgeel. Deze levendige tint is perfect om een herfstachtige sfeer in huis te brengen. Een accentmuur in mosterdgeel verven is een gemakkelijke manier om een gedurfd seizoensstatement te maken. De rijke, warme kleur past goed bij houttinten en natuurlijke materialen en zorgt voor een gezellig oogstgevoel. Voor het beste resultaat kies je een mosterdkleur met oranje of rode ondertonen. Kleuren als okergeel, guldenroede en amber geven je de perfecte zonovergoten herfstlook.

Veranderend gebladerte: bordeauxrood

De warme tinten van de herfstbladeren zijn altijd inspirerend. Een kleur die de wisseling van de seizoenen belichaamt bordeauxrood. Dit is een diepe tint die doet denken aan vallende bladeren. Het is een gedurfde kleur die in elke ruimte goed tot zijn recht komt. 

Natuurlijke schoonheid: terracotta en koper

  • De warme herfsttinten zijn perfect om een uitnodigende ruimte in je huis te creëren. Twee populaire verfkleuren die prachtig passen bij het herfstpalet zijn terracotta en koper. Terracotta, dat zijn naam dankt aan de klei die wordt gebruikt om aardewerk te maken, is een rijke, diep oranjerode kleur. Het is aards, rustiek en doet denken aan herfstbladeren. Terracotta past goed bij een Toscaanse inrichting en natuurlijke materialen zoals hout, steen, rotan en jute. Gebruik het op muren in een woonkamer of keuken voor een gezellige, ongedwongen ruimte.
  • Koper is een metallic tint die een glamoureuze gloed geeft. Het heeft warme, roodbruine ondertonen die perfect zijn voor de herfst. Koperen verf, vooral op keuken- of badkamermuren en -kastjes, creëert een weelderige maar organische look.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie