Afbeelding
Foto: Getty Images

Veiligheid gegarandeerd met duurzame bedrijfskleding

15 september 2023 om 14:34 Partnercontent

Lange tijd waren we gewend om gebruiksvoorwerpen achteloos weg te gooien als we deze even niet meer nodig hadden. Er werd zoveel geproduceerd dat je voor een appel en een ei weer nieuwe spullen kocht. Nog steeds heerst er een gevoel van overvloed, ook zijn mensen zich nu meer bewust van de impact op het milieu wanneer er veel spullen te snel worden afgedankt. Kleding is een gebruiksvoorwerp dat vaak maar een paar maanden gedragen wordt en daarna ergens in een kast beland. Of nog erger, in de vuilnisbak. Gelukkig is de samenleving er inmiddels op ingericht dat we zuiniger met kleding omgaan en het een tweede leven geven. Duurzame bedrijfskleding daarentegen bestaat al veel langer. 

Signaalkleding is onmisbaar tijdens risicovolle werkomstandigheden 
Het is met name bedrijfskleding dat enorm te lijden heeft van het vele dragen onder soms bare omstandigheden. Wil dit soort kleding de tand des tijds doorstaan moet het van uitstekende kwaliteit zijn, gemaakt om lang gedragen te worden. Personeel dat voornamelijk buiten werkt ─ zoals bijvoorbeeld voor Rijkswaterstaat of in de wegenbouw ─ heeft baat bij kleding die onderscheidend is, de zichtbaarheid vergroot, goed past en betrouwbaar is. Deze signaalkleding is onmisbaar voor medewerkers die tijdens hun werk een ongeval kunnen krijgen als gevolg van beperkte zichtbaarheid. 

Duurzame bedrijfskleding hoef je niet zelf te wassen
Ben je bedrijfseigenaar en denk je erover over te stappen op duurzame bedrijfskleding? Kies een bedrijf dat de bedrijfskleding verhuurt en deze ook zelf onderhoudt. Waarbij het bedrijfsmodel van nature circulair is en de missie en visie nauw aansluiten bij dit bedrijfsmodel. Elis springt er bovenuit en is marktleider in circulaire multiservice dienstverlening op de werkvloer. Een voorbeeld: bedrijfskleding moet schoon zijn zodat de veiligheid gewaarborgd blijft. Dit wassen hoef je niet zelf te doen, maar geef je uit handen aan de specialisten van wie je de duurzame bedrijfskleding huurt.

Bedrijfskleding voldoet aan de strengste eisen 
Signaalkleding, zoals fluorescerend gele en fluor oranje kledingstukken, wil je graag in gezien worden, letterlijk en figuurlijk. Ook na een aantal wasbeurten behoudt de signaalkleding haar kleur. Deze strenge eisen zijn vastgelegd in de EN ISO 20471-norm. Gelet op de verschillende arbeidsomstandigheden wordt gekozen voor beschermingsklassen 1, 2 en 3, waarbij beschermingsklasse 3 het hoogst haalbare is. Bepalend is de werklocatie (eigen terrein of openbare weg). Kan tijdens het werk de aandacht op het verkeer gehouden worden? Hoe snel rijdt het verkeer langs je medewerkers? Hoe groot is de kans op een ongeval?

Welke duurzame signaalkleding is geschikt in jouw situatie? 
Niet voor niets zijn de boetes voor het te snel langs wegwerkzaamheden rijden zo hoog. Je medewerkers staan bloot aan gevaar wanneer verkeershufters met te hoge snelheid passeren. Laat daarom je personeel opvallen met goede signaalkleding. Ben je niet zeker welke kleding voor jouw werkomstandigheden het meest geschikt is? Elis voorziet je van alle informatie die je nodig hebt om een gefundeerd besluit te nemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie