Afbeelding
Enge Buren

Enge Buren in Theater Peeriscoop

5 oktober 2020 om 14:17 Podiumkunsten

GORINCHEM ‘Basta!’ is de allerlaatste avondvullende theatershow van ‘Enge Buren’ en wordt tot december gespeeld. Er is niks ernstigs aan de hand, maar na ruim 27 jaar vinden de mannen het mooi geweest en stoppen zij in de Nederlandse theaters. Op dinsdag 6 oktober treden zij voor Theater Peeriscoop op in De Nieuwe Doelen. Aanvang is 20.30 uur en de foyer is een uur voor aanvang geopend.

Na 2.893 optredens, 7 avondvullende shows, 243 liedjes, 28 dansjes, 156 persiflages, 114 briljante acts, 73 totaal mislukte acts, 1 vuurspuwnummer, 1 hit, 16 vechtpartijen, 4 scheidingen, 103 instrumenten, 5 transportbusjes, 43.056 keelsnoepjes, 1.412.354 man publiek, 5 x Lowlands, 27 benefietoptredens, 283 gebroken snaren, 296 gitaarsolo’s, 0 bassolo’s en 8 kapotte drumvellen is het ‘BASTA!’.

Uit het immense repertoire van dit unieke trio is een geheel nieuw programma samengesteld! Meer dan 25 jaar hilarische, maffe, gekke, absurdistische, gevoelige, kritische liedjes en acts levert een schat aan materiaal op om uit te putten. De grootste hits, maar ook kleine subtiele liedjes komen aan bod. De één origineel, de ander opgepoetst en aan deze tijd aangepast.

De show wordt opgeleukt met beelden en anekdotes uit het rijke verleden van de drie heren. Het publiek wordt interactief betrokken en mag mede de set bepalen. Dit zal gebeuren via social media, alsook op de avond tijdens de voorstelling. Tevens belichten de heren het thema afscheid op verschillende muzikale manieren, maar bovenal op hun eigen ‘Enge Buren’ wijze. Want naast het feit dat afscheid vaak droevige emoties oproept, is het ook een stap naar een nieuw begin. Mis de mogelijkheid niet om samen het verleden, het heden en de toekomst te vieren!

Kortom: een afscheidstournee vol anekdotes, onthullingen en verhalen over ruim 25 jaar succesvol toeren langs allerlei theaters, podia, festivals en feesten. Voor maar één seizoen te zien en daarna is het ‘Basta!’

De entreeprijs voor deze voorstelling bedraagt € 19,50 inclusief twee consumpties. Kaartjes reserveren kan via www.peeriscoop.nl of 0183-690022.

advertentie
advertentie