Dialoog der columnisten, met Jos Huibers (rechts) en Roy Grünewald
Dialoog der columnisten, met Jos Huibers (rechts) en Roy Grünewald Johannes van Camp

Livebeelden vanaf 20.15 uur van spectaculair slotakkoord Maand van Respect in Gorinchem

30 november 2022 om 17:08 Podiumkunsten

GORINCHEM Van 7 t/m 13 november was de landelijke Week van Respect. In Gorinchem waren er genoeg activiteiten voor een hele maand. November stond en staat in het teken van respect, tolerantie en democratie.

Woensdagavond 30 november staat in het teken van een spetterend slotakkoord in Gymnasium Camphusianum. Bekende Gorcumers treden op en de toegang is gratis. De volgende personen en acts staan die avond vanaf 20.15 op de planken (Inloop vanaf 19.45 uur):

• Peter Blanker en Izak Boom zingen van hun laatste cd over vluchtelingen 

• De altijd scherpzinnige Jos Huibers (Stad Gorinchem)  en Roy Grünewald (AD) brengen ‘De dialoog der columnisten’ 

• Muzikale zanggroep Klink! 

• De Oekraïense zanggroep ‘Youth of Ukraïne’ 

• Terugblik op de Maand van Respect 

• Nederpop-coverband Loos Alarm 

• Film en presentatie ‘Tuin van Aandacht’ 

• Een bijzondere bijdrage van Hanna van Vliet

Bekijk is onderstaande venster vanaf circa 20.15 uur een livestream van het evenement:


LOOS ALARM 

Ken je dat nummer van de The Scene nog? ‘Iedereen is van de wereld, de wereld is van iedereen’. Het roept op tot saamhorigheid, respect en verdraagzaamheid. Daarmee luiden we de Maand van Respect uit. Begeleid door Chris Poldervaart, Matthias en Jacco (al meer dan 20 jaar de Nederpop-coverband Loos Alarm) samen met bekende Gorcumers als René Ederzeel & Izak Boom. Een spetterend slotakkoord van de Maand van Respect 2022. Dat wordt zeker meezingen! 


Loos Alarm - Loos Alarm

HANNA VAN VLIET 

Hanna van Vliet geboren en getogen in Gorinchem staat deze avond in de spotlights op het podium van haar oude school. Haar film ANNE+ wordt vertoont in maar liefst 180 landen. Samen met o.a. Tino Busato levert Hanna een bijzondere bijdrage. 


Hanna van Vliet - Tangbeh Kamara

JOS HUIBERS & ROY GRÜNEWALD: DIALOOG DER COLUMNISTEN 

Jos Huibers, columnist van de Stad Gorinchem, gaat in dialoog met collega columnist Roy Grünewald van het AD. In hun columns fileren de heren elk prangend Gorcums onderwerp, wat vaak leidt tot reuring op social media. Ook deze avond gaan zij met hun bekende kritische blik in op het wel en wee van onze stad. Met de nodige humor én respect. 

YOUTH OF UKRAÏNE 

Met een bijzonder en dynamisch optreden van het gelegenheidskoor ‘Youth of Ukraïne’ besteden we deze avond ook aandacht aan alle vluchtelingen in onze stad. Het koor vertolkt onder meer het nummer ‘Stefania’, bekend van het laatste Eurovisie Songfestival. 


Youth of Ukraïne - Johannes van Camp

ZANGGROEP KLINK! 

De Gorcumse zanggroep KLINK! brengt een aantal prachtige nummers ten gehore. Onder leiding van Ruben Weverling altijd een lust voor het oor. Nu ook een extra lust voor het oog met sfeervolle filmbeelden in het thema vrijheid. 


Zanggroep Klink - Frans Paris

IZAK BOOM EN PETER BLANKER 

’t Is moeilijk bescheiden te blijven’, wie kent zijn lied nou niet? Maar zanger en dichter Peter Blanker biedt heel veel meer. Sinds 1995 werkt hij samen met Izak Boom, die muzikaal leider werd van het Peter Blanker Consort. Op bijna 83-jarige leeftijd maakte Peter bekend ermee te stoppen. Speciaal voor deze avond staat hij toch nog een keer samen met Izak op de planken. Met een nummer van hun nieuwste cd ‘Van nu af aan’. Peter schreef hiervoor de tekst op muziek van Izak. 


Peter Blanker en Izak Boom - Vicky van den Berge

PRESENTATIE TUIN VAN AANDACHT 

Ruim 25 Gorcumers werkten mee aan de introductiefilm over de Tuin van Aandacht. 


Tuin van Aandacht - Johannes van Camp

TERUGBLIK MAAND VAN RESPECT 

De gemeente blikt kort terug op de activiteiten en resultaten van deze Maand van Respect. Het belooft een zinderende avond te worden op woensdagavond 30 november om 20.15 (inloop vanaf 19.45). De toegang is vrij en gratis.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie