Sociale ontmoetingsplaatsen konden subsidie aanvragen bij energienoodfonds
Sociale ontmoetingsplaatsen konden subsidie aanvragen bij energienoodfonds stock

Weinig problemen met aanvraag energie-noodfonds voor ‘sociale ontmoetingsplaatsen’ in Gorinchem

26 februari 2024 om 15:23 Politiek

GORINCHEM In tegenstelling tot de PvdA heeft de gemeente weinig signalen dat het aanvragen van een bijdrage uit het energie-noodfonds ‘Sociale ontmoetingsplaatsen’ problemen opleverde. De regeling was bedoeld om aan de hoge energiekosten voor sociale ontmoetingsplaatsen zoals buurthuizen en kantines tegemoet te komen. De PvdA was ter ore gekomen dat de aanvraag te ingewikkeld was en stelde schriftelijke vragen. 

De gemeente deed navraag en kreeg van twee partijen te horen dat ze moeite hadden met de aanvraag; zo was niet duidelijk of de aanvraag inclusief of exclusef BTW en/of energiebelasting was. Een partij heeft geen aanvraag ingediend omdat de moeite van het aanvragen niet opwoog tegen de hoogte van de subsidie. De gemeente erkent wel dat de aanvraagprocedure niet eenvoudig is, maar dat dit niet afwijkt van landelijke regelingen. Zo moet rekening gehouden worden met wel of neen zonnepanelen, wel of geen slimme meter, verschillende energiemaatschappijen en Variabele energie- en transportprijzen. 

REKENFOUT Een partij heeft aangegeven dat zij voor het derde kwartaal 2023 een te lage vergoeding hebben ontvangen. Deze rekenfout gaat de gemeente corrigeren. Partijen met een onvolledige aanvraag zijn in de gelegenheid gesteld om de aanvraag aan te vullen. Verder hield de gemeente eerder een inloopbijeenkomst en is de aanvraagprocedure besproken in het buitensportoverleg de aanvraagprocedure besproken.

advertentie
advertentie