Afbeelding
Eneco

Gemeente Gorinchem wil aandelen Eneco verkopen

29 januari 2020 om 12:18 Politiek

GORINCHEM Het college van gemeente Gorinchem heeft besloten de aandelen van Eneco aan het consortium Mitsubishi Corporation en Chubu Electric Power te verkopen.

In december 2019 had het college al aangegeven voornemens te zijn de aandelen Eneco te verkopen. Vanuit de Gorcumse gemeenteraad zijn de afgelopen periode geen wensen en/of bedenkingen kenbaar gemaakt over de verkoop.

INZET OPBRENGSTEN De verwachte opbrengst voor de gemeente Gorinchem bedraagt circa € 27,9 miljoen. Als de verkoop definitief doorgaat, wordt met de gemeenteraad later dit jaar gesproken over de inzet van de opbrengsten. Hierbij wordt primair gekeken naar mobiliteit, duurzaamheid en schuldreductie.

DEFINITIEVE BESLISSING In totaal zijn 44 Nederlandse gemeenten in het bezit van aandelen Eneco. Een klein gedeelte van de aandeelhouders heeft inmiddels een definitieve beslissing genomen over een eventuele verkoop. Zodra alle aandeelhouders een besluit hebben genomen, wordt bekend of de verkoop definitief doorgaat. Dit wordt naar verwachting eind februari bekend.

advertentie
advertentie