Afbeelding
Caribabad

Coalitie wil Caribabad open houden

Politiek

[GORINCHEM] De coalitiepartijen, Stadsbelang, Gorcum Actief, VVD, Christenunie SGP en SP laten weten dat ze het Caribabad open willen houden. Wat dat de gemeente gaat kosten, moet nog worden uitgezocht.

De stichting Gorinchemse Sportaccommodaties (SGS) ziet zich gesteld voor exorbitante kostenstijgingen voor energie voor zowel sporthallen als het zwembad. De energierekening voor het Caribabad stijgt van 388.000 in 2021 naar waarschijnlijk 1.5 miljoen euro in 2023. Het zwembad wordt daardoor met sluiting bedreigd. Om dat te voorkomen willen de coalitiepartijen SGS voor 2023 tegemoet komen, zodat er tijd is voor de opzet van een goed plan van aanpak. Zwemlessen en sportactiviteiten moeten in 2023 in ieder geval kunnen doorgaan, vinden zij, maar er moet wel meteen werk gemaakt worden van verduurzaming.FLINKE EXTRA KOSTENPOST De gemeente ziet zich daarmee voor een flinke extra kostenpost gesteld . Hoe groot die precies is zal nog blijken. Er zijn nog veel onzekerheden voor wat betreft Rijkssteun en investeringen in het Caribabad. Daarvoor is verder onderzoek nodig.


,,Veel van onze vragen zijn nog niet beantwoord, er moet nog van alles worden uitgezocht”, aldus Johan Klein van Stadsbelang. De suggestie wordt gedaan om op korte termijn te investeren in modulaire duurzaamheidsvoorzieningen zoals grote warmtepompen en zonnepanelen die ook na eventuele verbouwingen of renovatie van het 35 jaar oude zwembad inzetbaar zijn.

De kwestie van de energielasten voor sportaccommodaties wordt donderdag 6 oktober tijdens een B en A sessie in het stadhuis besproken. Tijdens de gemeenteraadsvergadering van 20 oktober moet er een besluit worden genomen in verband met het tijdig afsluiten van een nieuw energiecontract.

advertentie
advertentie