De Concordiabrug wilde 19 juli vanwege de hitte niet meer dicht
De Concordiabrug wilde 19 juli vanwege de hitte niet meer dicht ZHZ Actueel

Geen overlast hulpdiensten door oververhitte bruggen in Gorinchem

5 september 2022 om 07:25 Verkeer en vervoer

GORINCHEM Bij de storingen van de Concordiabrug en de Langebrug op dinsdag 19 juli is geen overlast ontstaan voor de hulpdiensten en de bereikbaarheid van de stad. Dat schrijft het college van B & W op vragen van de SP over de storingen vanwege de tropische temperaturen op die dag.

Die middag viel eerst de Concordiabrug uit, deze stond vier uur in storing van 17.00-21.00 uur. De storing op de Langebrug begon eveneens om 17.00 uur en duurde een uur. Omdat de storingen direct bij de hulpdiensten binnenkomen, kunnen ze direct hun routes aanpassen, zodat geen overlast ontstaat. Voor de Concordiabrug, die in beheer is van de provincie, werden online berichten voor de scheepvaart geplaatst. Ook plaatste de provincie een matrixbord. Naar aanleiding van de storing is de gemeente inmiddels in gesprek met de provincie over snellere communicatie bij storingen als gevolg van extreme hitte en de eventuele gevolgen voor de bereikbaarheid van de stad.

In de Klimaatstresstest van de gemeente Gorinchem is het risico van storingen bij de bruggen in de stad reeds benoemd. De provincie nam ook maatregelen voor de Concordiabrug, zo liet ze deze preventief nathouden toen in augustus opnieuw tropische temperaturen werden bereikt. De gemeente zelf ging eveneens over tot het koelen van de bruggen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie