Ruben en Rouane (rechts) tijdens de feestelijke start van de nieuwbouw aan de Van Zomerenlaan. De plek waar nu 76 nieuwe woningen in de Haarwijk gebouwd worden.
Ruben en Rouane (rechts) tijdens de feestelijke start van de nieuwbouw aan de Van Zomerenlaan. De plek waar nu 76 nieuwe woningen in de Haarwijk gebouwd worden. Poort6

Gezocht: projectleider met sociale inslag bij Poort6 - ,,Deze job is een buitenkans’’

16 september 2023 om 15:23 Wonen

GORINCHEM Poort6, de Gorinchemse woningcorporatie, zoekt een duizendpoot. Een Projectleider Vastgoedrealisatie die vakkundig hulp biedt bij dagelijkse bouwwerkzaamheden. Maar ook iemand met het hart op de goede plaats. En de voeten stevig in de Gorcumse klei. Natuurlijk mag uitgebreide kennis van zaken als het om duurzaamheid en bouwen gaat niet ontbreken. Kortom, een mensenmens vol passie voor bouwen die niet schuwt om een leidende rol op zich te nemen.

Iedere medewerker werkt met hart en hoofd voor de beste oplossing in iedere situatie. Het thuis voelen in Gorinchem en het thuis voelen in het eigen huis staat voorop. Om hiervoor te zorgen is gekeken hoe zorgzaam, veilig en leefbaar iedere wijk is. Soms gaat Poort6 woningen grootschalig onderhouden. Een andere keer is nieuwbouw een must. Ook met het oog op de woningnood in Nederland. Poort6 wil daarom de komende jaren minimaal 300 nieuwe woningen toevoegen aan het bestaande aanbod van zo’n 6.200 woningen. Daarnaast gaan 1.000 woningen van het gas af en op het warmtenet.

DUURZAAM WONEN

Marieke Welmers, adviseur Mens en Omgeving (M&O), benadrukt dat Poort6 een goed, duurzaam en betaalbaar huis belangrijk vindt. Iedere Gorcummer die woont in een sociale huurwoning moet terug kunnen vallen op een fijne en passende plek. Ook heeft Poort6 veel aandacht voor verbinding met de zorg; voor oudere en kwetsbare huurders. Om dit in de toekomst ook zo te houden, is duurzaam wonen echt nodig.

BUITENKANS

Projectmanager Ruben Duinker schetst de veelzijdigheid waar de nieuwe Projectleider Vastgoedrealisatie mee te maken krijgt. ,,We zijn bezig met de uitrol van het warmtenet. Dat is een behoorlijke klus. Daarnaast zijn we in de Haarwijk 76 nieuwe woningen in de bestaande wijk aan het bouwen. De nieuwe Projectleider Vastgoedrealisatie staat hier in contact met de mensen in de buurt. Hij controleert de bouwwerkzaamheden. Treedt op als budgetbewaker. Houdt de veiligheid in het oog. En zorgt er na de oplevering voor dat de woonomgeving er weer pico bello bij ligt. Een korte omschrijving van een lange lijst. Plezier in je werk, duidelijk netwerken en helder omgaan met alle problematiek is een vereiste. Het geeft mij persoonlijk heel veel voldoening om met de meest uiteenlopende wensen en vragen aan de slag te gaan. Als je van mensen houdt en bouwkundig je mannetje staat, is deze job een buitenkans.’’

SNIJVLAK

De gedreven projectmanager werkt iedere dag op het snijvlak van techniek en de mens waarvoor Poort6 bouwt. Bijna altijd sociaal, maar tijdens onderhandelingen ook weleens hard en onbuigzaam. Zelf noemt hij het werken met hoofd en hart. Elke dag is anders en regelmatig staat ook Duinker nog voor verrassingen. 

,,Gorinchem is geen Rotterdam, maar er komen hier ook grootstedelijke situaties voor. Dat lossen we met elkaar op, dat is het mooie van onze job. Niemand staat er alleen voor.’’

Poort6, Schelluinsestraat 3, Gorinchem. Telefoon 0183 66 99 00 of werkenbijpoort6.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie