Theo Boxelaar en Charlotte de Wied zijn druk bezig met het opstarten van een Top1Toys in de binnenstad.
Theo Boxelaar en Charlotte de Wied zijn druk bezig met het opstarten van een Top1Toys in de binnenstad. Tim Hartman
ADVERTORIAL

‘Gorcum verdient speelgoedwinkel’

1 juli 2020 om 12:25 Zakelijk

560 vierkante meters speelbeleving

GORINCHEM Gorinchem krijgt weer een speelgoedwinkel. Theo Boxelaar en Charlotte de Wied zijn druk bezig met het opstarten van een Top1Toys in de binnenstad op precies dezelfde plek als waar voorheen de Intertoys zat. Inclusief een koffiebar, genaamd Koffie bij Lot, moet een bezoekje aan de speelgoedwinkel een beleving voor jong en oud worden.

door Tim Hartman

De poster met ‘Top1Toys opent binnenkort’ is amper opgehangen of Theo en Charlotte hebben de eerste enthousiaste reactie al te pakken. ,,Oh, wat fijn! Echt super! We missen echt een speelgoedwinkel in Gorinchem”, zegt een passerende mevrouw. Het is precies de reactie waarom Theo en Charlotte een speelgoedwinkel willen beginnen. ,,We hebben zelf vier kinderen en het gemis van een speelgoedwinkel is bij ons, en bij andere (groot)ouders die we spreken enorm. Bij verjaardagen van onze eigen kinderen en ook bij kinderfeestjes of babyshowers van anderen moeten we óf online iets kopen of we moeten de stad uit. Waar moeten mensen nu naartoe om een cadeautje te kopen voor kinderfeestjes? Waar kopen opa’s en oma’s speelgoed voor hun kleinkinderen? Gorinchem verdient gewoon een speelgoedwinkel en die willen wij sámen met de inwoners de stad teruggeven”, vertelt Theo.

Samen met de stad? Inderdaad. De Top1Toys moet, samen met koffiebar ‘Koffie bij Lot’, middels crowdfunding gefinancierd worden en dus hebben Theo en Charlotte de hulp van Gorinchem en haar inwoners hard nodig. ,,Een speelgoedwinkel ván de Gorcumse bevolking vóór de Gorcumse bevolking. Hoe mooi is het om samen met de inwoners van de stad ervoor te zorgen dat Gorinchem weer een speelgoedwinkel krijgt en dus ook de leegstand in Gorinchem weer een beetje wordt teruggedrongen?”, aldus Charlotte. Met een investering draag jij je steentje bij aan Top1Toys én Koffie bij Lot en deze wordt met een rente van zes procent terugbetaald, inclusief enkele extra’s, zoals korting op aankopen.”

De speelgoedwinkel komt in hetzelfde pand als waar de Intertoys in 2019 de deuren sloot. Ook het pand van de voormalige schoenenwinkel wordt erbij getrokken (Gasthuisstraat 53 en 55): ,,Zo creëren we 560 vierkante meter aan speelbeleving. Overzichtelijk en ruimtelijk, zonder nauwe doorgangen. Wel zo fijn voor mensen met een rolstoel of kinderwagen.”

KOFFIE ,,Terwijl de kinderen hun ogen uitkijken in onze Top1Toys genieten (groot)ouders van een lekker kopje koffie met iets lekkers in onze koffiebar aan de achterzijde van het pand. We hebben namelijk óók een passie voor goede koffie. In samenwerking met Multivlaai bieden wij kwalitatief goede koffie met daarnaast heerlijk gebak: een echte smaakbeleving. En voor de kinderen natuurlijk een lekkere tosti, een broodje hagelslag of een simpel zakje chips. Bovendien past een horecazaak heel mooi in het rijtje van Achter de Kerk”, stelt Theo.

Benieuwd naar de plannen van Theo en Charlotte of een bijdrage leveren aan de crowdfundingcampagne? Meer informatie op www.top1toysgorinchem-koffiebijlot.nl.

advertentie
advertentie