Freubelrijk 
Westwagenstraat 34
Freubelrijk Westwagenstraat 34 Freubelrijk
de specialist

Prikkel de fantasie van jouw kind

17 juli 2020 om 10:59 Zakelijk

GORINCHEM Freubelrijk is er voor de allerkleinsten en hun ouders. Wat is belangrijk bij speelgoed voor baby’s? We bespreken het met specialist Annemarie Bonefaas van Freubelrijk, zelf moeder van vijf kinderen.

,,Less is more.” Dat is voor Annemarie Bonefaas hét geheim bij speelgoed voor de allerkleinsten. ,,Voor kinderen hoeft niet alles licht te geven en geluid te maken. Want wat heeft een kind nodig? De allereerste maanden eigenlijk helemaal niets naast rust, reinheid, regelmaat en liefde. Kinderen willen dingen ontdekken, ze willen alles oppakken of in hun mond stoppen. Het is daarom belangrijk dat het speelgoed veilig is. Speelgoed hoeft niet heel groot te zijn, want een baby kan daar niets mee. Ik vind het belangrijk terug naar de basis te gaan: dicht bij jezelf en de natuur te blijven door het gebruik van natuurlijke materialen waardoor kinderen niet te veel prikkels krijgen. Een kind groeit op in zijn/haar eigen tempo en dat moet je niet willen versnellen.

,,Er moet ruimte blijven voor de fantasie van het kind”, vindt Bonefaas. ,,Als je een autootje hebt als speelgoed dat zelf geluid maakt, wordt er niets aan de verbeelding over gelaten. Een kind kan zelf ook ‘tuut’ zeggen, dat hoeft het speelgoedautootje niet te doen. Kinderen hebben genoeg fantasie en die moet je zien te prikkelen. Zo leren ze probleemoplossend te denken, creëren ze ruimtelijk inzicht en leren ze veel meer.”

Welk speelgoed Bonefaas aanraadt? ,,Speelgoed van GRIMM’S: prachtig speelgoed, met de hand gemaakt met natuurlijke materialen en mooie zachte kleuren. Met dit speelgoed kunnen kinderen beginnen met de basiselementen van het spelen: dingen pakken, stapelen, sorteren. Zo ontwikkelen ze hun motoriek, wat heel belangrijk is.”

,,Wat ook een mooi merk is, is Koeka, een Nederlands, duurzaam en kwalitatief goed merk met mooie, trendy kleuren. Zo heb je dekentjes voor alle seizoenen, speendoekjes, babycapejes, hydrofielluiers, accessoires voor op de commode: eigenlijk alles wat je nodig hebt. Verder hebben we slaaptrainers en nachtlampjes van Flow Amsterdam, mooi kinderservies van Mushie, babyspeelgoed van Djeco, knuffels van Jellycat, haarspeldjes voor baby’s, bijtspeelgoed van Tikiri en veel badspeelgoed. We hebben een kleine winkel, maar hebben héél veel. Hebben we het niet in de winkel? Dan kunnen we het bestellen en hebben we het binnen twee of drie dagen binnen.”

Ben jij net papa of mama geworden? Freubelrijk staat voor u klaar voor advies op maat. ,,Ik heb zelf vijf kinderen. Al doende leer je als ouder en advies geven vinden wij het allerleukst. We kunnen daarnaast kraammanden samenstellen of babyshowers aankleden. Kom gerust naar de winkel en we bespreken de mogelijkheden”, aldus Bonefaas.

Freubelrijk (Westwagenstraat 34) is van woensdag tot en met zaterdag geopend tussen 11.00 en 17.00 uur. Een afspraak maken kan ook.

advertentie
advertentie