,,We willen niet piepen, maar we lopen veel geld mis", aldus Cora Rikkelman.
,,We willen niet piepen, maar we lopen veel geld mis", aldus Cora Rikkelman. Eline Lohman

Met een Tikkie het dierenasiel steunen

30 september 2020 om 15:33 Zakelijk

GORINCHEM Omdat Stichting Dierenasiel Gorinchem dit jaar door corona geen collecte heeft en ook geen open dag rond Dierendag, loopt zij veel inkomsten mis. Door geld over te maken via een Tikkie of door een envelopje met geld in een brievenbus op het terrein te doen, kunnen mensen het Gorcumse asiel steunen.

door Eline Lohman

Met een bedrukt gezicht vertelt beheerder Cora Rikkelman over de situatie waarin het dierenasiel verkeert. Niet alleen kan er geen collecte gehouden worden en is er geen open dag waardoor traditiegetrouw het spaarpotje wordt aangevuld, ook zijn de inkomsten van het pension teruggelopen en blijven met name dieren met een rugzakje langer in het asiel zitten. Tel daar nog eens bij op dat de eerste corona-slachtoffers al zijn binnengebracht – van baasjes die hun huisdieren niet meer kunnen betalen of ‘teveel geworden dieren’ – en Cora weet: er zijn meer inkomsten nodig.

,,We willen niet piepen, maar we lopen veel geld mis. We hebben online collectebussen, maar de inkomsten daarvan vallen nog erg tegen. We zijn gaan nadenken over hoe we dán iets kunnen doen om meer inkomsten te genereren, om verwaarloosde dieren te kunnen helpen. Daarom hebben we nu een advertentie waarin we dieren uitlichten die een rugzakje hebben, in de hoop dat zij een baasje vinden. Via die advertentie kunnen mensen ook een Tikkie sturen, om zo ons asiel te steunen. Vinden mensen het toch nog te spannend om online te doneren of via een Tikkie, dan kunnen ze ook op ons eigen terrein terecht bij een grote, rode PTT-brievenbus die goed vaststaat. Daarin kunnen zij een envelopje met geld doen.”

Want dat geld is hard nodig, zegt Cora, omringd door kooien en benches vol kittens, cavia’s, konijnen, vogels en honden die nog wachten op een nieuw thuis. ,,We hebben de laatste tijd weer allerlei verwaarloosde dieren aangetroffen. Laatst kregen we binnen 24 uur acht kittens binnen… Voor al die dieren maken wij kosten. Wij beginnen nu echt de gevolgen van corona te zien: mensen kunnen hun huisdieren niet meer betalen of vonden het leuk om in de coronaperiode een huisdier te nemen maar vinden nu te druk en willen er afstand van doen. Ik wil mensen nogmaals op het hart drukken: denk goed na voor je een huisdier neemt. Want vaak kost het je niet alleen een inenting, maar eventueel ook medicijnen. En ook wil ik meegeven dat baasjes die dreigen in de problemen te komen, er goed aan doen om contact met ons op te nemen, want zo kun je al veel voorkomen.”

Wie interesse heeft om het nieuwe baasje te worden van een van de dieren van Dierenasiel Gorinchem – dat samenwerkt met Stichting Hond & Gedrag - kan telefonisch contact zoeken met het dierenasiel, via het telefoonnummer 0183-624275. Er wordt alleen op afspraak gewerkt. Geld overmaken kan via rekeningnummer NL88ABNA0509919731, op naam van Stichting Dierenasiel Gorinchem.

advertentie
advertentie