Het interieur van de JS60, de SUV onder de brommobielen.
Het interieur van de JS60, de SUV onder de brommobielen. Tim Hartman

De brommobielen van Garage Van den Bergh

15 oktober 2020 om 17:24 Zakelijk

GORINCHEM Garage Van den Bergh is al sinds jaar en dag dé dealer in de regio voor brommobielen. Met de JS60, de SUV onder de brommobielen, is nu ook het nieuwste van het nieuwste te verkrijgen bij de garage aan de Waaldijk 9.

door Tim Hartman

Een brommobiel is eigenlijk een bromfiets, maar dan heerlijk overdekt en op vier wielen in plaats van twee. Een brommobiel mag bestuurd worden door mensen vanaf zestien jaar en rijdt zo’n 45 à 50 kilometer per uur. Rijden op de rijkswegen is dan ook niet toegestaan. ,,We verkopen ze aan mensen van 16 tot en met 90 jaar. Jongeren gebruiken de brommobielen vaak om lange afstanden naar school af te leggen, maar ze zijn vooral voor ouderen perfect om toch mobiel te blijven.”

Waar voorheen brommobielen zeer gehorig en matig geïsoleerd waren, hebben ze tegenwoordig steeds meer weg van normale auto’s, zo ziet ook Lambert van den Bergh. Het mooiste voorbeeld daarvan is de spiksplinternieuwe JS60 van Ligier Group, waarvan Garage van den Bergh er sinds afgelopen week eentje in de showroom heeft staan. ,,De wegligging is heel fijn, het vermogen is sterk, er zit airco in, ruime bagageruimte en een achteruitrijcamera. Ligier Group is ook de enige fabrikant van brommobielen met een dubbele ruitenwisser, waardoor het hele raamoppervlak wordt gewist. Daarnaast hebben brommobielen van Ligier Group als enige stuurbekrachtiging, schijfremmen (voor een kortere remweg, red.) en een airbag in het stuur. Veiligheid staat echt voorop”, vertelt Van den Bergh, die ook de afwerking aan de binnenkant niet uit het oog verliest: ,,Ledere haute couture-bekleding, CarPlay en Android Auto met luidsprekers. Alles zit erin!”

Het assortiment aan brommobielen is met de JS60, verkrijgbaar voor 17.995 euro, nog maar eens uitgebreid bij Garage van den Bergh. Met de SUV kan Van den Bergh nu ook een Ligier brommobiel aanbieden met hoge deuren. ,,Daar hebben we lang om geroepen en nu hebben we hem. Het stapt veel comfortabeler in voor oudere mensen, zeker als ze wat langer zijn.”Twijfelt u om een auto in te ruilen voor een brommobiel? Van den Bergh adviseert om er niet te lang mee te wachten: ,,Ik adviseer vaak om snel over te stappen op een brommobiel als mensen niet meer over rijkswegen rijden. Hoe sneller men overstapt op een brommobiel, hoe sneller je went aan het rijden met een brommobiel. Alle brommobielen zijn een automaat dus handmatig schakelen hoeft niet. Het is heel even wennen, maar hoe sneller je overstapt, hoe sneller je het onder de knie hebt.”

Ook benieuwd naar een brommobiel? Of helemaal klaar om te overstap te maken van een normale auto naar een brommobiel? Bekijk welke modellen er verder nog zijn op de website: www.ligiervandenbergh.nl of kom eens langs aan de Waaldijk 9 in Dalem. Daar bent u natuurlijk ook altijd welkom voor een normale auto. Garage Van den Bergh heeft immers ook een ruim aanbod aan nieuwe en gebruikte auto’s. ,,Van jong tot oud: we leveren auto’s en brommobielen voor elke leeftijd. Van je eerste auto tot je laatste brommobiel: we hebben alles!”

De brommobielen van Garage van den Bergh
Lambert van den Bergh met de JS60, de SUV onder de brommobielen.
advertentie
advertentie