Afbeelding
Abco de Munck:

Gorcums bedrijf sponsort maar liefst 2 topschaatssters

30 oktober 2020 om 12:36 Zakelijk

GORINCHEM De twee topschaatssters Ireen Wüst en Letitia de Jong rijden komend seizoen voor het eerst onder 1 privésponsor samen. Ireen Wüst heeft de afgelopen jaren diverse sponsoren gehad. Na een aantal wisselingen van hoofdsponsor is Syntess Software al bijna 5 jaar haar trouwe privésponsor. Dit jaar hebben zij besloten om ook haar schaats- en levenspartner Letitia de Jong te sponsoren.

Abco de Munck is commercieel directeur bij Syntess Software en vertelt enthousiast over het nieuwe sponsorcontract: ,,De samenwerking met Ireen is altijd goed geweest. Maar ook vooral leuk. Door de nauwe samenwerking met Ireen kwam ook Letitia meer en meer in beeld. Dat begon toen Ireen ons bedrijf bezocht een paar jaar geleden. Daar was Letitia ook bij. Omdat Letitia nog geen privésponsor had borrelde het idee spontaan bij me op om het koppel gezamenlijk te verbinden aan ons bedrijf. Ondanks dat ze samen een gezin vormen, rijden ze wel in verschillende ploegen allebei op hoog niveau. We zijn als bedrijf trots dat we met onze naam op beide schouders mogen meerijden. Gewoon een unieke combinatie.”

Het nieuwe sponsorcontract was al in maart 2020 afgesloten, maar het coronavirus gooide het in het eten en gaf onzekerheid over het komende schaatsseizoen. ,,Kort voor het moment dat de contracten definitief getekend zouden worden in een Amsterdams restaurant, werd de horeca gesloten. Uiteindelijk hebben we samen via een videocall het contract digitaal getekend, Ireen, Letitia en ik, symbolisch met mondkapjes op”, vertelt Abco.

Begin oktober slaat corona toe tijdens het trainingskamp in Inzell als blijkt dat Ireen’s teamgenoot Kjelt Nuijs bemet is met het virus. En dat zeer kort voor de eerste NK wedstrijden van aankomend weekend. Ireen is niet besmet, maar gaat thuis preventief in quarantaine. Haar partner Letitia de Jong, trainde afzonderlijk, maar kon hierdoor niet bij Ireen thuis verblijven. Inmiddels is de quarantaineperiode voorbij en kunnen de dames weer samen trainen voor de komende wedstrijden.

In het weekend van 1 november zijn de eerste NK langebaanwedstrijden van het seizoen. De twee dames, rijdend onder team Reggeborgh en team IKO, zullen dan in Thialf onder dezelfde privésponsor op hun schouder records proberen te rijden. Zoals het er nu naar uitziet zal er weinig tot geen publiek zijn om de geplande wedstrijden bij te wonen, maar dat mag de pret niet drukken.

advertentie
advertentie