In Stijl Interieurontwerp & StylingDillenburgstraat 124205 BP Gorincheminfo@instijlinterieurstyling.nlwww.instijlinterieurstyling.nl
In Stijl Interieurontwerp & StylingDillenburgstraat 124205 BP Gorincheminfo@instijlinterieurstyling.nlwww.instijlinterieurstyling.nl Marieke Vroegh
De Interieurspecialist

Een gezellige kerstsfeer in huis

8 december 2020 om 10:42 Zakelijk

GORINCHEM ,,Inrichten is meer dan alleen het meubilair in een ruimte plaatsen. Het gaat om het creëren van eenheid en harmonie.” Dat is het motto van In Stijl Interieurontwerp & Styling. Marieke Vroegh neemt ons voor de laatste keer mee in de wereld van interieurontwerp en styling, zowel particulier als zakelijk. Dit keer: kerstsfeer in huis!

Al rijdend door de straten zie ik overal de diverse kerstverlichting weer branden in de huizen of buiten in de tuin. Wat is dit toch altijd weer een sfeervol gezicht en deze verlichting geeft voor mij altijd de meest ultieme kerstsfeer. Ook al weten we dat de kerst een andere invulling gaat krijgen dan dat we gewend zijn, zie je dat iedereen toch zijn best doet het gezellig in of rondom het huis te maken. De kerstperiode is en blijft voor veel mensen een tijd waarin we de gezelligheid opzoeken.

Ook ik en daarom ben ik dit jaar iets eerder begonnen met het opzetten van de kerstboom dan voorgaande jaren. Het is altijd een klus, maar het geeft ook altijd een extra gezellige sfeer in de woonkamer als hij eindelijk staat.

In de maand december kan ook een bezoekje aan tuincentra niet uitblijven. Zo is het bezoek alleen al die moeite waard om de diverse stijlen in kerstversiering en -decoratie te zien en beleven. Ik kan het dan ook niet laten elk jaar iets nieuws toe te voegen aan de kerstsfeer in huis. Maar dan is natuurlijk de grote vraag: hoe decoreer je de kerstboom? Er zijn zo veel mogelijkheden! De een kiest ervoor om primaire kleuren te gebruiken, de ander een mix van aardetinten. Kies je voor de ouderwetse manier met rood, voor heel bont of juist heel subtiel? Er zijn geen juiste antwoorden: iedereen decoreert op zijn of haar eigen manier en dat is altijd goed! Een goede tip? Gebruik niet al te donkere kleuren: deze zijn bijna niet zichtbaar in een groene kerstboom.

KERSTSTERREN De laatste jaren zien we ook weer de opmars van de kerststerren in diverse kleuren, vormen en maten. Kerststerren die je uit kunt vouwen. Zelf vind ik ze ook erg leuk en ik hang er thuis altijd een aantal op. Ik groepeer ze in een hoek bij elkaar. Je kunt ze met een pendellampje ophangen of aan visdraad hangen zodat ze zweven als echte sterren. Dat geeft een leuk en zichtbaar effect in de ruimte. Ook kaarsen zijn niet aan te slepen bij mij in december. Over het algemeen geven diverse vormen van lampjes en licht in combinatie met decoratie de ultieme kerstsfeer in huis.

Voor mij is dit alweer de laatste column van de reeks die ik de afgelopen maanden heb geschreven in De Stad Gorinchem. Een leuke ervaring met veel leuke reacties uit diverse hoeken. Ik wil de lezers graag bedanken en hopelijk zien we elkaar eens in de toekomst. Voor nu wens ik iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig nieuw thuis!

Neem gerust eens contact op via info@instijlinterieurstyling.nl. Voor inspiratie kun je ook terecht op onze website www.instijlinterieurstyling.nl en Instagrampagina: @instijlinterieurstyling.

advertentie
advertentie