Afbeelding
OCG
Column OCG

Klinken als een Carillon

Zakelijk

Het spreekwoord ‘klinkt als een klok’ vraagt om een metafoor die de noodzaak van verbinding binnen de samenleving laat zien. Met een carillon met verschillende stemmen en klokken, laat de beiaard prachtige liederen klinken.

Gorinchem heeft alles in zich om tot een swingend geheel te komen. Niet alleen de bekende spelers zijn van belang, maar vooral ook de inwoners, die niet aflatend hun energie steken in een steeds mooiere stad.

Dat sluit mooi aan op een vurig pleidooi van voormalig Denker des Vaderlands, Daan Roovers, in Trouw (17/1/21). Zij spreekt over het ‘uitdaag-recht’, waarbij burgers de lokale overheid uitdagen om samen te sturen en dus ook samen verantwoordelijkheid nemen voor wat een stad leefbaar maakt.

Gezien de kwaliteiten die Gorcumers en Regiolanders in hun mars hebben, belooft dat veel.

De ontwikkeling van een brede HBO-bachelor kan in samenspel met de kwaliteiten van ondernemers enorme waarde toevoegen aan de regio. De uitdaging is dat behoeften aansluiten bij wat bedrijven en organisaties te bieden hebben. Goed naar elkaar luisteren kan een prachtig carillonspel ten gehore brengen.

Laten we meedoen om jongeren een innovatie-campus te bieden waar zij zich kunnen bekwamen tot top-profs. Samen zoeken naar een mix van lokale, (inter)nationale talenten. Verbinding is van alle tijden en niveaus!

Doe op 26 april om 20.15 uur mee met het Digitaal Ondernemers Netwerk. Hoe kunnen deze faciliteiten ook jouw ondernemerschap en de regio versterken? Wie de jeugd top-kansen biedt, heeft TOEKOMST.

Erik Fledderus, Kwartiermaker HO i.s.m. Ab Groothedde - Digitaal Ondernemers Netwerk OC-G.nl - GO empowerZ

advertentie