Hoppen en shoppen tijdens Nationale Kringloopdag.
Hoppen en shoppen tijdens Nationale Kringloopdag. Kringloopcentrum Gorinchem

Hoppen en shoppen met de bus: Kringloop Gorinchem als startpunt van koopjes

23 september 2021 om 09:40 Zakelijk

GORINCHEM De Nationale Kringloopdag wordt op zaterdag 2 oktober enthousiast en uitgebreid in Kringloopcentrum Gorinchem aan de Boezem 1 gevierd. Hier kan iedere klant die dag na een bezoekje aan de winkel in een bus stappen en gratis de kringloop in Arkel, Leerdam, Vianen, Ameide en Zederik bezoeken.

Bedrijfsleider Saskia van Diemen is altijd wel te porren voor een leuke actie, maar met dit idee is ze helemaal in haar nopjes. Ze wil een brug slaan tussen de regionale kringloopwinkels en het publiek kennis laten maken met de verscheidenheid in aanbod en uitstraling.

Saskia: ,,Is het niet helemaal fantastisch? Als non-profitorganisaties werken we nauw samen en laten onze klanten feestelijk kennismaken met ons aanbod. Taxi Haars levert geheel belangeloos de taxibusjes en de bezoekers kunnen parkeren op het parkeerterrein van Hans Anders dat tegenover de winkel ligt. Er liggen mondkapjes in de bus, het vervoer is gratis en het meenemen van een lunchtrommel is niet nodig.’’

Ze schetst dat iedere kringloop naast een aantal leuke acties ook voor een hapje en drankje zorgt. In Vianen bijvoorbeeld erwtensoep en pannenkoeken, in Zederik is een proeverij van gered fruit, in Ameide staan peperkoek en Jan Hagel centraal, Arkel denkt aan patat met een snack en in Gorinchem kan men terecht voor popcorn en een suikerspin.

Ze vertelt dat tijdens de corona-periode heel veel overtollige spullen de kringloop zijn binnengekomen, terwijl de deuren gesloten bleven. Om de markt te bedienen, is de internetverkoop gestart. Deze online verkoop blijft gehandhaafd en via de website makkelijk te bereiken.

Het aantal stoelen op voorraad overschrijdt de 200 stuks en nemen veel ruimte in. Tijdens de Nationale Kringloopdag zijn alle stoelen daarom 5 euro per stuk. Ook de fietsenvoorraad is bovengemiddeld.

Saskia: ,,In samenwerking met Waardlanden zijn de afgelopen periode veel fietsen opgehaald en door onze fietsenmakers gestript. Als het nodig was werden ze voorzien van nieuwe lampen, banden en overige onderdelen. Deze fietsen worden tijdens de Kringloopdag tegen een gereduceerde prijs aangeboden.’’

Een derde actie is de lege bananendoos die men voor 10 euro per stuk kan kopen. Deze mag tot de rand toe gevuld worden met alles wat in de winkel staat. Alleen de winterkledingcollectie en een paar andere zaken horen daar niet bij. Bijvoorbeeld wel zomerkleding, schoenen, glaswerk, keramiek, elektronica, schilderijtjes, boeken, cd’s, speelgoed, puzzels en alle andere goederen die een kringloop zo leuk maken. Aan het eind moet de deksel er nog wel op passen.

Ook in de andere kringloopwinkels zijn extra aanbiedingen, soms krijgt een klant een presentje mee. Een Rad van Fortuin, grabbelen voor de kids of een gratis shawl, iedereen heeft zijn eigen idee. Tijdens de Nationale Kringloopdag wordt die eigen identiteit nog eens extra uitvergroot.

Kringloopcentrum Gorinchem, De Boezem 1, Gorinchem. Telefoon 0183-647604 of info@kringloopgorinchem.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie