Besems Uitvaartverzorging
Kleine Haarsekade 122 te Gorinchem
0183 567 585
www.besemsuitvaart.nl
Besems Uitvaartverzorging Kleine Haarsekade 122 te Gorinchem 0183 567 585 www.besemsuitvaart.nl Ado fotografie
De Specialist

Besems Uitvaartverzorging: Stilstaan bij het einde

Zakelijk

GORINCHEM In de tijd van vakantie zijn we meestal erg druk met voorbereiden. Zijn alle tassen gepakt? Hebben we voldoende eten en drinken voor onderweg? Welke uitjes vinden we leuk? Wat zijn er voor maatregelen in het land van bestemming? Alles wordt volgens onze eigen smaak en inzichten geregeld en georganiseerd. 

,,Bij een uitvaart zou het eindelijk niet anders moeten zijn.”, vertelt Anne Besems van Besems Uitvaartverzorging. ,,Een persoonlijke uitvaart die precies past bij wie jij was en waar je van hield. Het is misschien niet één van de makkelijkste opgaven, maar toch is het goed om eens stil te staan bij je eigen afscheid. Dat kan aan de ene kant een stukje rust geven, maar ontzorgt tegelijkertijd ook jouw nabestaanden. Zo komen zij niet voor soms moeilijke beslissingen te staan.”

Ook bij uitvaarten zijn er heel veel dingen in overweging te nemen. ,,Wil iemand bijvoorbeeld begraven of gecremeerd worden? Mag het lichaam misschien zelfs ter beschikking gesteld worden aan de wetenschap of is de toekomstige, milieuvriendelijke techniek resomeren een wens?” 

Ook de groepsgrootte en de sfeer op de uitvaart kan vooraf bepaald worden. ,,Sommige mensen willen liever in besloten kring begraven worden, anderen gaan voor een viering van het leven met zoveel mogelijk bekenden daarbij. De koffie met de door mijn vrouw Dinny gebakken koeken, kunnen op verzoek bijvoorbeeld ook ingewisseld worden voor een toastmoment en bittergarnituur.”

De keuzes voor een uitvaart zijn persoonlijk en soms is het nog een hele zoektocht om te vinden wat echt bij je past. Anne: ,,Praat daarom ook eens met mensen uit je omgeving over dit onderwerp. Hoe zien ze jou en wat past volgens hen bij jou? Vaak komen daar nog interessante inzichten uit. Het is ook mogelijk om een keer geheel vrijblijvend bij ons langs te komen (of ons bij jou langs te laten komen) om over je uitvaart te praten. Wij weten wat er kan en mag en welk kostenplaatje eraan verbonden is. Dat geeft duidelijkheid. Het is zelfs mogelijk om alle wensen alvast vast te leggen.”

Een andere mogelijkheid is om bij ons het boekje ‘Mijn Uitvaartwensen’ aan te vragen. Hierin kunnen, op een moment dat het schikt, rustig alle wensen ingevuld worden. Het boekje kan gezien worden als een handleiding waarin alle zaken die bij een uitvaart voorbij kunnen komen, worden genoemd. Het is goed om deze te bewaren bij verzekeringspapieren of het trouwboekje en de naasten van het bestaan ervan op de hoogte te stellen. Zo krijg je een uitvaart die echt bij je past.”

advertentie