De speelgoedwinkel sluit op 30 november
De speelgoedwinkel sluit op 30 november Wiebox Makelaars

Einde voor speelgoedwinkel en Koffie bij Lot

8 november 2022 om 07:45 Zakelijk

GORINCHEM De enige echte speelgoedwinkel in de Gorinchemse binnenstad sluit op 20 november haar deuren. Ook Koffie bij Lot in hetzelfde pand houdt op te bestaan. Ondernemers Theo en Charlotte Boxelaar gaan wel verder met Wiebox makelaars. 

Twee jaar geleden begon Theo en Charlotte Boxelaar met veel enthousiasme aan een nieuw avontuur in Gorinchem. Ze besloten tot heropening van de speelgoedwinkel aan de Gasthuisstraat, zodat de verkoop van speelgoed terugkeerde in de binnenstad. Als echte koffieliefhebbers werd een deel van het pand ingericht tot de horecazaak ‘Koffie bij Lot’. Toch moet de ondernemer na twee jaar noodgedwongen de deuren sluiten van beide zaken. En dat heeft volgens hem meerdere oorzaken. Hij noemt de corona lockdowns, moeite met vinden van voldoende personeel, stijgende energiekosten, een hoge inflatie, leveringsproblemen door chip tekorten en concurrentie van online verkopen van speelgoed.

Op de Gasthuisstraat zat voorheen de Bart Smit, daarna werd de winkel omgebouwd tot Intertoys. Vervolgens stond het pand langere tijd leeg, totdat Theo en Charlotte in november 2020 de speelgoedzaak Top1Toys en later Koffie bij Lot openden. Belangrijke oorzaak van het sluiten van beide zaken zijn de corona lockdowns. ,,Tijdens de lockdown zijn mensen gewend geraakt om alles online te bestellen, nu zie je dat het winkelend publiek niet meer terug keert naar de binnenstad. Mensen werden ook voorzichtiger door corona. Ook mensen van buiten Gorinchem komen niet vanwege het betaald parkeren in de stad. Die maanden dat de winkel en de horeca dicht waren, zijn echt killing geweest. Najaar 2021 viel de omzet in de speelgoedwinkel al tegen, daarna moesten we ook nog eens vlak voor kerst weer dicht, terwijl je het dan juist moet verdienen en we volop hadden ingekocht. De horeca bleef zelfs nog langer dicht, vooral die tweede lockdown was de genadeklap.”

Omdat Theo en Charlotte naast de speelgoedwinkel en de koffiezaak ook een makelaarskantoor bestierden in een gezamenlijke VOF, kwam hij niet in aanmerking voor overheidssteun tijdens de corona lockdown. ,,Daar kwam nog eens bij dat het maar niet lukte om personeel te vinden, wij zijn al die tijd op zoek geweest naar een bedrijfsleider voor de winkel. Ook moesten we soms noodgedwongen een dag dicht vanwege ziekte van ons personeel. Als straks de speelgoedwinkel en Koffie bij Lot dicht zijn, gaan we ons weer volledig focussen op Wiebox makelaars. Wij hebben echt een leuke tijd gehad en ik wil ook iedereen bedanken voor de samenwerking, ook het personeel heeft echt een veer verdiend. Het is jammer dat wij er niet in zijn geslaagd om dit tot een succes te maken.”

.

.

Ook Koffie bij Lot op Achter de kerk gaat sluiten
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie