,,We zien hier steeds meer mannen die geen verwilderde baard willen, maar die de baard juist regelmatig even laten bijwerken."
,,We zien hier steeds meer mannen die geen verwilderde baard willen, maar die de baard juist regelmatig even laten bijwerken." Jan Noorlandt

Een knipbeurt is geen moetje meer: ‘Ik zie de kapper ook een beetje als mijn psycholoog’

14 maart 2023 om 14:03 Zakelijk

GORINCHEM Het is duidelijk dat de inwoners van Gorinchem en omstreken Van Loo Kappers aan de Gildenweg 121 goed weten te vinden. ,,Het is hier altijd druk en het is echt een begrip in Gorinchem”, weet de fotograaf, die zelf ook uit Gorinchem komt, ons te vertellen. 

Zo vroeg op de ochtend is er al veel bedrijvigheid in de zaak. In de herensalon klinkt gelach. Terwijl met een tondeuse de wenkbrauwen van een heer nog even netjes worden bijgewerkt, worden twee andere heren in de stoelen daarnaast gekapt. Ook in de damessalon, die iets ruimer van opzet is, zitten al een aantal dames in de stoel.

GEZELLIG HOEKJE

,,De herensalon is een gezellig hoekje waar de heren bij elkaar zitten. De meeste grappen worden bij de heren gemaakt, omdat je hier gemakkelijk elkaars gesprekken kunt volgen”, vertelt kapster Miranda. Zelf staat ze ook geregeld in de herensalon. ,,We werken met een team van vijftien vlotte meiden en er is altijd ruimte voor een geintje. Alle meiden staan afwisselend in de heren- en de damessalon. Vroeger werd je daar nog apart voor opgeleid. Óf je was een herenkapper óf je was een dameskapper. Tegenwoordig is dat heel anders. Daarom worden we met regelmaat bijgetraind. Afgelopen keer waren er drie externe trainers die ons allemaal, ongeacht de lengte van het dienstverband, trainden in het herenvak en de nieuwe trends.”

BAARDOLIE EN WAX

In de herensalon wordt vooral gewerkt met stylingproducten van het merk Hunter 1114. ,,We gebruiken daarvan bijvoorbeeld baardolie en wax”, vertelt Miranda. Ze benadrukt dat Van Loo Kappers geen barbershop is. ,,Helemaal glad scheren doen we dus niet, maar voor het bijwerken van de contouren van de baard en de hals, daarvoor kun je zeker bij ons terecht. We zien steeds meer mannen in de zaak die geen verwilderde baard willen, maar die de baard juist regelmatig even laten bijwerken. Dat lijkt echt een nieuwe trend.”

WASSEN WORDT POPULAIRDER

Bij Van Loo Kappers in de salon zien ze dat het wassen ook onder mannen de laatste jaren steeds populairder wordt. ,,Dat komt door de jonge generatie”, denkt Miranda. ,,Veel van die jongens vinden het belangrijk om lekker hun hoofd te laten masseren onder het wassen. Naar de kapper gaan is dan niet alleen een moetje. Opvallend hierbij zijn de mannen die ’s ochtends direct om acht uur een afspraak hebben. Meestal wassen we de haren voor het knippen, maar bij deze mannen wassen we de haren juist achteraf. Daarmee zorgen we ervoor dat alle losse kniphaartjes weg zijn.” 

AFSPRAAK ONLINE MAKEN

Rick de Poorter komt al 51 jaar bij deze kapperszaak. ,,Ik maak eens in de vijf weken een afspraak. Ik zie de kapper ook een beetje als mijn psycholoog”, grapt hij. ,,Ik kan hier altijd mijn verhaal kwijt en het team is erg betrokken.” Rick vindt het fijn dan hij zijn afspraken tegenwoordig online kan maken. ,,Van Loo Kappers gaat echt met zijn tijd mee. Je kunt tot tien minuten van tevoren een afspraak inboeken. Dat is heel handig als ik even tijd tussendoor heb.” 

Dit artikel wordt u aangeboden door Van Loo Kappers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie