Afbeelding
Aangeleverd

‘Gorinchem maakt blij’ deelt wensbonnen uit om iemand in het zonnetje te zetten

1 mei 2023 om 16:49 Zakelijk

GORINCHEM Het evenement ‘Gorinchem maakt blij’ start vrijdag 5 mei. Bij besteding van tien euro ontvang je in alle winkels in Gorinchem een wensbon, Daarmee maak je kans iemand in het zonnetje te laten zetten tijdens de wensuitreikingen.

De actie start in de binnenstad, daar worden tussen 5 en 17 mei wensbonnen uitgereikt, de wensuitreiking is op zaterdag 20 mei en gaat gepaard met feestelijkheden. Daarna trekt de ‘wenskaravaan’ verder naar het Piazza Centrum, daar worden de wensbonnen uitgedeeld van 12 tot en met 24 mei met de trekking op 27 mei. In winkelcentrum Hoog Dalem worden de bonnen verstrekt van 19 tot en met 31 mei met een wensuitreiking op 3 juni. De laatste stop is in Nieuw Dalem, daar is de actie van 26 mei tot 7 juni, de wensuitreiking is op zaterdag 10 juni. De actie is een initiatief van de gezamenlijke winkeliersverenigingen in Gorinchem samen met Gorinchem Citymarketing. De oorsprong van het initiatief ligt bij de gemeenteraad, in januari 2021 stelde het CDA voor om winkeliers en horeca een extra impuls te geven na corona om zo bezoekers aan te trekken en de leefbaarheid van de stad te vergroten. De gemeente trekt 50.000 euro uit voor deze actie. 

In de voorbije coronajaren tuigde de gemeente Gorinchem meerdere regelingen op om ondernemers tegemoet te komen, deze waren niet allemaal succesvol. Zo werd voor de voucherregeling van 25.000 euro geen enkele aanvraag ingediend. Met de vouchers konden ondernemers kennis inhuren voor adviezen tot groei, innovatie en het aanboren van nieuwe afzetmarkten voor hun bedrijf. De regeling is per 25 april komen te vervallen, het bedrag van 25.000 euro wordt nu toegevoegd aan het Plan Warenhuis. 

Ook voor het initiatievenfonds kunnen geen aanvragen meer worden ingediend. Deze regeling was bedoeld om iniatiatieven te ontplooien om de levendigheid van Gorinchem te stimuleren om zo het vestigingsklimaat te verbeteren. Sinds 15 januari 2021 was hiervoor 75.000 euro uitgetrokken. In totaal werden zeven aanvragen ingediend voor een bedrag van 20.500 euro; vijf daarvan werden door stichting BIZ/winkeliers ingediend, één aanvraag was voor het Lingehavenconcert en één voor het kerstconcert. Het resterende bedrag van 54.500 euro wordt eveneens benut voor het Plan Warenhuis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie