Corrie gaat lekker genieten van haar vrije tijd
Corrie gaat lekker genieten van haar vrije tijd Corrie Kledingreparatie

Corrie Kledingreparatie stopt na 31 jaar in de Burgstraat Gorinchem en 25 jaar in het huidige pand

29 mei 2023 om 15:58 Zakelijk

GORINCHEM De Burgstraat in Gorinchem is een gezellig, creatief straatje met bijvoorbeeld enkele ateliers én Corrie Kledingreparatie. Deze gemoedelijke kledingreparatie annex stomerijagentschap bevindt zich al 31 jaar in de straat en op de kop af 25 jaar in het huidige pand. Coupeuse Corrie heeft hier veel lief en leed voorbij zien komen en kent menig Gorinchemmer als geen ander. Maar nu stopt ze, het pand staat te huur en als een opvolger zich alsnog meldt, is deze van harte welkom. 

Corrie is ijverig bezig in haar atelier. Ze begroet iedere klant vriendelijk en lacht als ze aan de komende twee maanden denkt. ,,Het zal wel druk worden. Ik stop officieel op zaterdag 29 juli. Normaal ga ik op die dag om 12 uur dicht, maar blijf dan langer open om alle vaste klanten gedag te zeggen. Daarna ga ik genieten van mijn vrije tijd.’’

Het gaat Corrie aan het hart om te moeten stoppen, maar haar lichaam werkt niet meer mee. Ze wordt 67 en vindt het een mooie leeftijd om een stapje terug te doen. 

Vrije tijd hebben en leuke dingen doen, zonder de verplichting van het werk. Ze kijkt ernaar uit. Een van haar dochters is zwanger van haar zevende kleinkind en daar wil ze van gaan genieten. Gewoon, zoals andere oma’s doen. 

De toegankelijke Gorinchemse coupeuse vertelt dat ze al jong aan de slag ging. Eerst bij een melkboer en groenteboer, later op een atelier. Daar leerde ze de kneepjes van het vak, haalde haar coupeusediploma en schopte het tot ‘leidster aan de lopende band’. Ze kreeg de verantwoordelijkheid van etiket tot knoop, van pijp tot mouw. Er kwamen drie dochters en daarna startte ze voor zichzelf. Veel Gorinchemmers wisten haar snel te vinden. 

Ze huurde haar eerste pandje en bouwde haar klantenkring uit. ,,Ik heb heel wat gezien en door mijn handen gehad. Van sm-kleding tot vloerbedekking, van mannen die in vrouwenkleding willen tot het innemen van een rok, uitleggen van een jurk, repareren van ritsen, verstellen van broeken en het maken van leren tasjes. Alles wat onder de naaimachine kan, nam ik aan. In de afgelopen 25 jaar hebben meerdere medewerksters mij bijgestaan. Dankzij hun hulp kon ik al het werk aan. Met Jolanda werkte ik liefst 19 jaar samen. Het waren mooie tijden. Ik denk er vaak aan terug.’’ 

Ze beleeft er veel plezier aan als ze iets kan creëren. De blijdschap van de klant als die verrast de winkel verlaat geeft haar veel voldoening. De liefde die ze in haar vak stopt is overal zichtbaar en over kwaliteit wordt niet getwist. Geen loszittende naden, raar verstelde kleding of lange draden. Een aanpassing, verandering of reparatie hoort netjes te gebeuren. Corrie: ,,Een aantal klanten brengt snel nog even de laatste reparaties langs. Niet alleen uit Gorinchem, maar ook van verder. Daarom stop ik toch met een beetje pijn in mijn hart. Maar er staat echt iets goeds tegenover. Ik hoop nog wel dat er weer iemand met liefde voor het vak terugkomt in de straat, want ik heb het altijd ervaren als dankbaar werk.’’

 Corrie werkt tot en met 29 juli op haar vertrouwde plek. Wie haar gedag wil zeggen, kan gewoon de komende 2 maanden nog binnenlopen in haar atelier.

Corrie Kledingreparatie, Burgstraat 7, Gorinchem

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie