Raymond Zonneveld: ,,We hebben tussen de vier- en vijfhonderd speciaalbieren.’’
Raymond Zonneveld: ,,We hebben tussen de vier- en vijfhonderd speciaalbieren.’’ Jan Noorlandt

Een speciaalbier voor elke smaak bij Mitra Bierwinkel Gorinchem

6 juni 2023 om 15:00 Zakelijk

GORINCHEM Bier is er voor iedereen. Van het ‘eenvoudige pilsje’ van weleer hield je wel of niet; en veel meer smaken waren er niet. Maar iedereen heeft zijn eigen favoriete speciaalbier en er komen steeds meer formidabele dubbels, tripels, IPA’s, witbieren en weizens bij. Bij specialist slijterij Mitra Zonneveld in Hoog Dalem zijn er letterlijk honderden om uit te kiezen.

Netjes naar smaak gerangschikt, zodat iedereen een overzichtelijke keuze kan maken. Eigenaar Raymond Zonneveld heeft zijn winkel onlangs nieuw en ruimer ingericht, met bijzondere aandacht voor de speciaalbieren. Het is een imposante collectie, de grootste in de regio. ,,We hebben er tussen de vier- en vijfhonderd’’, schat hij. ,,Daarom staan de verschillende smaken bij elkaar.’’ Lachend: ,,Anders is er geen beginnen aan als je een tripel komt uitkiezen.’’

Speciaalbier heeft een enorme vlucht genomen

,,Speciaalbier heeft een enorme vlucht genomen’’, stelt Zonneveld. ,,Dat heeft het bier drinken erg veranderd. Een koud pilsje op een warme dag blijft lekker, maar van een whisky infused, gouden Carolus geniet je een hele avond. Dat is iets totaal anders.’’

Populus is het eigen biermerk van Mitra. Raymond Zonneveld heeft daar een eigen, Gorcums huismerk aan toegevoegd: Bliekbieren. Deze speciaalbieren met hun herkenbare Gorcumse etiketten zijn vlot aan het inburgeren in de stad. Ze zijn een aanwinst voor Mitra’s toch al grote assortiment aan bieren uit eigen stad en streek. 

NIEUWE AANWINSTEN

Zonneveld ‘shopt’ zelf graag bij kleinere brouwerijen om zijn aanbod nog rianter en unieker te maken. Iedere donderdag toont hij leuke nieuwe aanwinsten op de Facebookpagina van Mitra Zonneveld: Mitra Bierwinkel Gorinchem. Bieren van het seizoen, biologisch bier, glutenvrij bier, alcoholvrij en alcoholarm bier: ze hebben alle een mooi plekje gekregen in de vernieuwde winkel in winkelcentrum Hoog Dalem.

Voor geschenken en speciale gelegenheden denkt Raymond Zonneveld graag mee over passende biertasjes of -pakketten; bijvoorbeeld met een opvallende XL fles erin, met aantrekkelijk glaswerk erbij of afgemaakt met originele Topviltjes met leuke teksten erop.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie